Διεθνή

«Efharisto poli file»: Η Hurriyet υποκλίνεται στην προσφορά των Ελλήνων διασωστών

Φιλοξενώντας μια φωτογραφία δύο μελών της ΕΜΑΚ που αγκαλιάζονται με την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα

Parallaxi
efharisto-poli-file-η-hurriyet-υποκλίνεται-στην-προσφορά-τ-973279
Parallaxi

Το δικό της «ευχαριστώ» λέει σήμερα η «Hurriyet» προς την Ελλάδα για τη βοήθειά της μετά τους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της «Efharisto poli file», φιλοξενώντας μια φωτογραφία δύο μελών της ΕΜΑΚ που αγκαλιάζονται με την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οι σεισμόπληκτοι νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους Έλληνες για τη βοήθεια που προσέφεραν μέσω της ΕΜΑΚ, ενώ ταυτόχρονα ξεχειλίζει η οργή κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, η εφημερίδα «Cumuriyet» αναφέρει: «31 χιλιάδες νεκροί, ούτε μια παραίτηση», αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου παρά την καταστροφή, δεν παραιτήθηκε ακόμη κανένας υπουργός.

Τέλος, η εφημερίδα «Sozcu» αναφέρει: «Αποτύχαμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε γερανός δίχως την εντολή του Ερντογάν» και παραθέτει δηλώσεις πολιτικών που λένε «πήγα εκεί με εντολή του Ερντογάν», «έκανα αυτό με εντολή του Ερντογάν».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα