Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Βουγιατζής

H ανάρτηση της Ελένης Δήμου για τη μεγάλη απώλεια.

Parallaxi
έφυγε-από-τη-ζωή-ο-τάσος-βουγιατζής-978059
Parallaxi

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Τάσος Βουγιατζής, που με τα σπουδαία τραγούδια που έγραψε για την Ελένη Δήμου και άλλους ερμηνευτές, αλλά και με εκείνα που είπε ο ίδιος, σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή.

Ο Τάσος Βουγιατζής ήταν εκείνος που μεταξύ άλλων σύστησε δισκογραφικά τον Νότη Σφακιανάκη στο κοινό.

Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένες από τις σπουδαίες επιτυχίες που έχει υπογράψει ως στιχουργός: «Απλά τα πράγματα-Καίτη Γαρμπή», «Είσαι το λάθος μου- Γλυκερία», «Έχω μια αγάπη για σένα- Χαρούλα Αλεξίου», «Ζώνες ασφαλείας -Νότης Σφακιανάκης», «Λάθος άνθρωπο πληγώνεις-Κώστας Μακεδόνας», Όλη μου η ζωή ευθύνη- Βίκυ Μοσχολιού», «Ποτέ δεν είναι αργά-Εκείνος και Εκείνος», «Προτεραιότητα-Έλενα Παπαρίζου», «Τι ζητάς – Λίτσα Διαμάντη», «Το τσιγαράκι – Ελένη Δήμου» και δεκάδες ακόμη επιτυχίες.

Τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Δρομοκαΐτειο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Η ανάρτηση της Ελένης Δήμου για τη μεγάλη απώλεια:

“Αποχαιρετώ έναν ακόμα αγαπημένο συνεργάτη και φίλο με αυτό το τραγούδι που έγραψε ο Τάσος με τις μασέλες του. Ήθελε να το πω εγώ μα εξέφραζε τον ίδιο απόλυτα.
Καλό ταξίδι φίλε μου. Λυπάμαι Λυπάμαι.
Τάσος Βουγιατζής Τάσος με τις μασέλες RIP”.

Ο Τάσος Βουγιατζής στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 κάνει τη πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική μουσική σκηνή δημιουργώντας μαζί με τέσσερα φιλαράκια του τις Μασέλες. Οι Μασέλες ήταν μια συμμορία σ’ ένα κόμικ πού έκανε απίστευτες φάρσες και ήταν αυτό πού έδωσε στον Τάσο την ιδέα για το όνομα του group.

Μουσική, στίχοι δικοί του, ο ήχος όμως του συγκροτήματος, προχωρημένος για εκείνη την εποχή, βασιζόταν στους άριστους μουσικούς, στα καλά φιλαράκια του Τάσου πού για χρόνια παρέμειναν φίλοι.

Εμφανίσεις, συναυλίες και ο πρώτος δίσκος (Μασέλες) με διαφορετική σύνθεση πια το 1986 στην Polygram με παραγωγό τον αείμνηστο Βάσο Τσιμιδόπουλο και, μετά από χρόνια, μπορούμε να πούμε πως εκείνος ο πρώτος δίσκος ήταν από τους πιο ωραίους ποπ δίσκους που βγήκαν στην ελληνική δισκογραφία.

Ως Tasos και οι Μασέλες του το 1989 κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Ο Tasos και οι Μασέλες του” από τη RIA και τη CBS σε παραγωγή, φιλία και συμπαράσταση όπως λέει ο ίδιος του Άκη Γκολφίδη και του Τέρυ Σιγανού. Στο δίσκο αυτό, εκτός από τον Τάσο, σαν συνθέτης συμμετέχει και ο γνωστός μας από τη Eurovision και όχι μόνο Νίκος Τερζής σε δύο τραγούδια. Φίλος του Τάσου από παλιά ο Νίκος αφού κι εκείνος πέρασε ένα φεγγάρι απ’ τις Μασέλες.

Το 1991 κυκλοφορεί το “Με τσιγαράκι “απ’ την ίδια εταιρεία και τους ίδιους συντελεστές. Την διαφορά όμως την κάνει το ομώνυμο τραγούδι (Με τσιγαράκι) πού το ερμηνεύει ο Τάσος με την Ελένη Δήμου.

Το 1992 κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI με παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο η τρίτη δισκογραφική του δουλειά και η πιο επιτυχημένη εμπορικά με τίτλο Μικρές Ανήθικες Προτάσεις στην οποία συμμετέχουν ο Νότης Σφακιανάκης, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Λάκης Παπαδόπουλος και η πρωτοεμφανιζόμενη Ελένη Πέτα.

Επανέρχεται δισκογραφικά το 1994. “Με Rock ‘n Roll και με Τσιτσάνη” ο τίτλος του δίσκου σε παραγωγή πάλι του Ηλία Μπενέτου.

Συμμετέχει ως στιχουργός σε δίσκους καταξιωμένων τραγουδιστών όπως : Νότη Σφακιανάκη, Λίτσα Διαμάντη, Δημήτρη Κοντολάζο, Καίτη Γαρμπή, Νατάσσα Θεοδωρίδου, Αντώνη Ρέμο, Λίτσα Γιαγκούση, Σταμάτη Γονίδη, Κωνσταντίνα, Στέλιο Διονυσίου, Νίκο Μακρόπουλο, Ζαφείρη Μελά, Άντζυ Σαμίου κ.α. Σε δίσκους συγκροτημάτων όπως : Εκείνος & Εκείνος, C Real, Hi 5, 4Play, 2Lips, The Darlings κ.α.

Η ανάρτηση της Λίτσας Γιαγκούση:

“Μόλις το έμαθα.. Καλό παράδεισο Τασούλη μου!!”.

Η ανάρτηση της Ελένης Πέτα που συνεργάστηκαν για πολλά χρονια με πολλές επιτυχίες

και η ανάρτηση του Νίκου Καλλίνη των Εκείνος κι Εκείνος

Ο ίδιος, έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη του:

“Σε μερικά τραγούδια συμβαίνει το εξής: γράφεις κάποια στιγμή ένα τραγούδι και όταν τελειώνεις δεν πιστεύεις ότι το έχεις γράψει εσύ. Το έχω πάθει αυτό. Μπορεί το χέρι μου να έχει γράψει αυτές τις λέξεις, αλλά όταν το διαβάζω λέω «δεν υπάρχει περίπτωση!». Ακόμα και τώρα που ακούω τραγούδια δικά μου, που τα έχω πει είτε εγώ είτε άλλοι, αναρωτιέμαι πως τα έγραψα. Τέτοια τραγούδια είναι τα «Ναυάγια» που ερμήνευσε ο Νότης Σφακιανάκης, οι «Εξουσίες» της Ελένης Δήμου, το «Ισόγειο» της Έλενας Πέτα, ο «Τρίτος Όροφος» της Γλυκερίας, το «Έχω Μια Αγάπη Για Σένα» της Χαρούλας Αλεξίου και το «Χαμένο Κορμί», το οποίο τραγούδησα ο ίδιος.”

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα