Διεθνή

Έφυγε από την ζωή ο Χάρι Μπελαφόντε

Σε ηλικία 96 ετών

Parallaxi
έφυγε-από-την-ζωή-ο-χάρι-μπελαφόντε-999814
Parallaxi

Πλήρης ημερών «έφυγε» ο θρυλικός τραγουδιστής με τη μοναδική φωνή σε ηλικία 96 ετών. Ένας πρωτοπόρος καλλιτέχνης της εποχής του, που αφιέρωσε, όμως και μεγάλο κομμάτι της ζωής του στη μάχη για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας.

Ο Χάρι Μπελαφόντε, όπως ανακοινώθηκε, πέθανε σήμερα στο σπίτι του στο Μανχάταν από καρδιακή ανεπάρκεια.

O Χάρρυ Μπελαφόντε ήταν Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το Matilda (Ματίλντα) με το οποίο έγινε γνωστός ως «βασιλιάς της καλύψο».

Ο Μπελαφόντε υπήρξε πολέμιος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Με δημόσιες δηλώσεις του αντιτάχτηκε στο εμπάργκο των ΗΠΑ για την Κούβα, ενώ δήλωσε την αντίθεσή του στην εισβολή των ΗΠΑ στη Γρενάδα. Επανειλημμένα επικρότησε τον Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο επισκέφτηκε στην Κούβα.

Με αφορμή την ονομασία βιβλιοθήκης στη Νέα Υόρκη με το όνομά του ο ίδιος είχε δηλώσει τότε: «Την 1η Μαρτίου πριν από 90 χρόνια, γεννήθηκα εκεί. Το Χάρλεμ κατέχει μία πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και είναι τιμή μου που θα έχω ένα ξεχωριστό μέρος στην περιοχή. Μία βιβλιοθήκη είναι το μέρος, στο οποίο οι άνθρωποι συναντιούνται, μαθαίνουν για τον κόσμο και ανακαλύπτουν νέες ιδέες … Είμαι αισιόδοξος ότι όταν οι άνθρωποι θα έρχονται σε αυτό το κτίριο που θα φέρει τώρα το όνομά μου, θα εμπνέονται για να μάθουν μερικές από τις αγαπημένες αναζητήσεις μου – μουσική, συγγραφή και κοινωνική δικαιοσύνη».

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα