Top

Ένταση και επεισόδια στο ΑΠΘ – Ρίψεις νερού, δακρυγόνα και προσαγωγές από την αστυνομία

Ένταση σε εξέλιξη στην πάνω πύλη της ΔΕΘ και το Συντριβάνι.

Parallaxi
ένταση-και-επεισόδια-στο-απθ-ρίψεις-ν-844911
Parallaxi

UPD 21:25 Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να απωθήσουν τους νεαρούς εντός του ΑΠΘ και έχουν γίνει οι πρώτες προσαγωγές. Η ένταση συνεχίζεται με τους νεαρούς που είναι οχυρωμένοι στο Πολυτεχνείο να απαντούν με πέτρες και μολότοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει πέντε προσαγωγές.

UPD 21:15 Ξεκίνησε και η ρίψη δακρυγόνων με τους αστυνομικούς να προετοιμάζονται για επιχείρηση εντός του ΑΠΘ. Ωστόσο οι νεαροί δείχνουν να μη πτοούνται και να απαντούν με νέο πετροπόλεμο.

 

UPD 21:10 Πλησίασε και η αύρα της αστυνομίας, για ρίψη νερού ενώ στο εσωτερικό της Πολυτεχνικής Σχολής και του ΑΠΘ παραμένουν ομάδες νεαρών που πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν με βόμβες κρότου – λάμψης προκειμένου να τους  απωθήσουν. Επίσης έξω από το Πολυτεχνείο υπάρχει και ομάδα ΔΙΑΣ της ΕΛΑΣ.

UPD 20:40 Τα επεισόδια συνεχίζονται

Ένταση σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην πάνω πύλη της ΔΕΘ. Ομάδα διαδηλωτών από την πλευρά του ΑΠΘ πέταξε βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν με καπνογόνα.

 

Η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα στην περιοχή είναι ασφυκτική ενώ οι κουκουλοφόροι έχουν ταμπουρωθεί στην πλευρά του ΑΠΘ.

Φωτιές έχουν ανάψει και σε κάδους απορριμμάτων επί της Εγνατίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την λήξη της κεντρικής πορείας στο Άγαλμα Βενιζέλου. Ομάδες από τα μπλοκ των αντιεξουσιαστών, που κατευθύνονταν προς το Πολυτεχνείο, διαχωρίστηκαν από το κύριο σώμα της πορείας και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σιντριβάνι και στην Εθνικής Αμύνης.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με καπνογόνα και βόμβες κρότου λάμψης ενώ από η πλευρά των αναρχικών απάντησε με ρίψει μολότοφ. Αυτή την ώρα η σύγκρουση έχει μεταφερθεί προς το Πολυτεχνείο όπου καίγονται κάδοι σκουπιδιών και πλαστικά διαχωριστικά των δρόμων. Ομάδες αναρχικών έχουν οχυρωθεί στο Πολυτεχνείο και απέξω έχουν προσεγγίσει άνδρες των ΜΑΤ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα