Ελλάδα

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία – Επέστρεψαν τα ράντζα

Περιμένουν ακόμα και μιάμιση μέρα πάνω σε φορείο, προκειμένου να απελευθερωθεί κρεβάτι σε νοσοκομείο.

Parallaxi
εικόνες-ντροπής-στα-νοσοκομεία-επέσ-962836
Parallaxi

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από το ξέσπασμα της πανδημίας, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο όλο αυτό το διάστημα για ενίσχυση της Υγείας και την πραγματικότητα να τη διαψεύδει περίτρανα. Μία μικρή βόλτα στα νοσοκομεία είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς για να εξυπηρετηθούν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ μου MEGA που προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής (20/1), η κατάσταση στα νοσοκομεία χαρακτηρίζεται τραγική, καθώς ήδη στους διαδρόμους των νοσοκομείων έκαναν την εμφάνισή τους για ακόμη μία φορά τα ράντζα για να φιλοξενήσουν ασθενείς.

Παράλληλα, στις εφημερίες των νοσοκομείων γίνεται το αδιαχώρητο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 2:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1) μέχρι τις 8:00 το βράδυ, στα εφημερεύοντα νοσοκομεία έγιναν διακομιδές 180 ατόμων, 60 από αυτούς είναι παθολογικά περιστατικά, εμπύρετα και με ιώσεις, και 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Όσον αφορά στο Σισμανόγλειο, υποχρεώθηκε η ΕΙΝΑΠ να βγάλει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, σε 3 εφημερίες, συγκεκριμένα, στις 9/1, 13/1 και 17/1, οι άνθρωποι περίμεναν στα ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) ώρες προκειμένου να εξεταστούν και να νοσηλευτούν.

Περίμεναν ακόμη και μία με μιάμιση μέρα πάνω σε ένα φορείο, προκειμένου να απελευθερωθεί κρεβάτι και να εξεταστούν σε οποιαδήποτε κλινική του νοσοκομείου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το κανάλι μετέδωσε εικόνες από την τριτοκοσμική κατάσταση των νοσοκομείων, οι οποίες μόνο σε χώρα που ενίσχυσε το ΕΣΥ δεν παραπέμπουν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα