Top

ΕΙΚΟΝΕΣ: Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Parallaxi
εικονεσ-πορεία-του-παμε-στο-κέντρο-της-813953
Parallaxi

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ από την ΧΑΝΘ. Νωρίτερα, οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της ΧΑΝΘ. 

Στα αιτήματα του ΠΑΜΕ κεντρικά ζητήματα είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ο νόμος για τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Update 19:35

Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς την Αριστοτέλους ενώ θα καταλήξουν στον Βαρδάρη.

Update 19:15

Η πορεία βρίσκεται στην Εγνατία, όπου υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία. Συγκεκριμένα κλούβες έχουν αποκλείσει την ΔΕΘ.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι βγαίνει στον δρόμο «ο οδοστρωτήρας των αντιλαϊκών μέτρων που συνθλίβει τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των εργατικών λαϊκών οικογενειών».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μοιράζει απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο προνόμια και διευκολύνσεις, την ίδια στιγμή που στον εργαζόμενο λαό δίνει κάποιες μικρές παροχές, ψίχουλα- υποσχέσεις, οι οποίες εξανεμίζονται την άλλη στιγμή κάτω από την έκρηξη της μεγάλης ακρίβειας, κάτω από την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την ανατροπή δικαιωμάτων και κατακτήσεων δεκαετιών», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δίνει το «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει, σήμερα, το ΠΑΜΕ, στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

«Μονόδρομος για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού, του δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου είναι ο αγώνας, ο μαζικός, ταξικός, ενωμένος αγώνας σε κάθε τόπο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιφέρεια, πανελλαδικά, συντονισμένα και σ’ αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτή την πάλη, το ΚΚΕ θα βρίσκεται κάθε μέρα, κάθε ώρα μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα