Top

ΕΙΚΟΝΕΣ: Συγκεντρώσεις σε πόλεις της Ελλάδας κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία

Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι διαδηλωτές, έκαψαν, ποδοπάτησαν μάσκες και φυσικά δεν τηρούσαν τα μέτρα για την προστασία από τον SARS-CoV-2.

Parallaxi
εικονεσ-συγκεντρώσεις-σε-πόλεις-της-ε-652612
Parallaxi

Συγκέντρωση και πορεία κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις τις περιφέρειας, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, με κεντρικό πανό όπου αναγράφονταν «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας. Όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, μάσκες και μαζικά τεστ», η οποία αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε και πάλι στην παραλία, μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Οι διαδηλωτές κρατώντας, μεταξύ άλλων και ελληνικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη, δήλωναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με μάσκα, ενώ στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης υπήρξε αντίδραση για την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι διαδηλωτές, έκαψαν, ποδοπάτησαν μάσκες και φυσικά δεν τηρούσαν τα μέτρα για την προστασία από τον SARS-CoV-2.

Έκαψαν μάσκες στα Χανιά

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής και στα Χανιά, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με δεκάδες γονείς να παρίστανται μαζί με τα παιδιά τους, ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Και ως πράξη αντίστασης, όπως αναφέρει το zarpanews, οι παρευρισκόμενοι έκαψαν χειρουργικές μάσκες προστασίας και πηδούσαν πάνω από τη μικρή εστία φωτιάς.

Πορεία στο Ηράκλειο κατά της μάσκας στα σχολεία

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο, όπως αναφέρει το ekriti. Οι διαμαρτυρόμενοι ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα, μία εβδομάδα πριν ακουστεί το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, όπου θα εφαρμοστούν ειδικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Πάτρα: «Ναι στο σχολείο, όχι στις μάσκες»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μάσκες στα σχολεία πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Μηχανοκίνητη πορεία στη Λάρισα κατά τη μάσκας

Μέσω Facebook οργανώθηκε για σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία στη Λάρισα. Όσοι συμμετείχαν, σύμφωνα με το larissane, διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά.

Συγκέντρωση και στη Ζάκυνθο

Και στη Ζάκυνθο πολίτες συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία.

Δείτε βίντεο από το zantetimes:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ/ iefimerida.gr/ Ekriti/ zantetimes/ larissane/ zarpanews

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα