Εισβολή Ρουβίκωνα σε ιατρείο γυναικολόγου που αρνήθηκε άμβλωση

Τι είπαν στην ανακοίνωση τους.

Parallaxi
εισβολή-ρουβίκωνα-σε-ιατρείο-γυναικο-542329
Parallaxi

Παρέμβαση σε γυναικολογικό ιατρείο στο κέντρο Υγείας Πατησίων, πραγματοποίησε ο «Φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους ο λόγος της παρέμβασης ήταν η φερόμενη άρνηση άμβλωσης.

«Εμείς στεκόμαστε απέναντι σε όσους θέλουν να ορίζουν τα σώματά μας και εμποτίζουν την κοινωνία με οπισθοδρομικές, αντιεπιστημονικές αντιλήψεις. Στεκόμαστε απέναντι σε αυτούς που καλλιεργούν το φόβο στις γυναίκες, ώστε να μην αποφασίζουν οι ίδιες για τις ζωές τους. Θα είμαστε αμείλικτες απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να καταπατήσει και να καταργήσει το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση. Το αν, το πότε και το πόσα παιδιά θα κάνουμε είναι αυστηρά δική μας υπόθεση, όχι της μικροαστικής ηθικής ορισμένων» επισημαίνει ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωση του.

Προσθέτει επίσης: «Αυτά ισχύουν για την επιστημονική ιατρική κοινότητα. Για το Κέντρο Υγείας Πατησίων, όχι. Στο Σταθμό Προστασίας Μητέρας-Παιδιού-Εφήβου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η γυναίκα που επιθυμεί να διακόψει την κύηση, αντιμετωπίζεται με επικριτικά σχόλια, θρησκευτική κατήχηση και σταυροκοπήματα από ιατρό και νοσηλεύτρια. Και με άρνηση εξέτασης και παροχής υπηρεσιών υγείας. Με ό,τι αυτό ενδέχεται να συνεπάγεται για τη ζωή της, τη σωματική και συναισθηματική της ακεραιότητα» για να καταλήξει «Δεν ζούμε, όμως, στον μεσαίωνα, ούτε θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν σε μεσαιωνικού τύπου πρακτικές. Το δικαίωμα στην ασφαλή άμβλωση (όπως και σε κάθε ασφαλή ιατρική επέμβαση) δεν το χαρίζουμε σε καμία και σε κανέναν κομπογιαννίτη. Το να εκβιάζεις και να τρομοκρατείς μια γυναίκα προκειμένου να γεννήσει ένα παιδί είναι έκφανση πατριαρχικής βίας.»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα