Top

Έκκληση από μητέρα κωφού παιδιού να μην αναβληθούν τα χειρουργεία – Τι απαντά το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Στην πρώτη καραντίνα είχαν αναβληθεί τα χειρουργεία για εμφυτεύματα δηλώνει χαρακτηριστικά

Parallaxi
έκκληση-από-μητέρα-κωφού-παιδιού-να-μη-521885
Parallaxi

Σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού MEGA μίλησε σήμερα μια μητέρα ενός παιδιού 14μηνών που αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής και πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε χειρουργείο. Η μητέρα δεν έκρυψε την ανησυχία της για τον χαμένο χρόνο που μπορεί να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού της εξαιτίας της πανδημίας.

«Το παιδί μου έχει διαγνωσθεί από 6 μηνών με νευροαισθητήρια βαρηκοΐα σοβαρού βαθμού. Πρακτικά κώφωση. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε μπει ήδη το εμφύτευμα και θα είχε ξεκινήσει ο αγώνας αποκατάστασης της ομιλίας του παιδιού. Έχει φτάσει 14 μηνών, δεν έχει μπει το εμφύτευμα, και δεν βλέπω να γίνεται άμεσα με τα μέτρα, αφού έχουν πάει ήδη πίσω τα χειρουργεία. Ήδη το συγκεκριμένο χειρουργείο έχει 3-4 μήνες αναμονή. Δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι οι γιατροί πότε θα μπορεί να γίνει το χειρουργείο. Στην πρώτη καραντίνα είχαν αναβληθεί τα χειρουργεία για εμφυτεύματα. Δεν θέλει πολύ να σκεφτούμε ότι θα αναβληθούν και σε αυτή την καραντίνα», είπε χαρακτηριστικά.

Aπό την πλευρά του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου εξήγησε τη διαδικασία για τα χειρουργεία τονίζοντας πως για το συγκεκριμένο κωφό παιδί, είχε προγραμματισθεί εξ’ αρχής το χειρουργείο της κοχλιακής εμφύτευσης για το τέλος Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου: 

Το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Β’ ΩΡΛ Κλινικής Α.Π.Θ. ΤΟΥ Γ.Ν.Θ. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» κάθε χρόνο διενεργεί 25 κοχλιακές εμφυτεύσεις σε παιδιά και ενήλικες, το μεγαλύτερο αριθμό πανελληνίως. Οι ασθενείς αυτοί προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα, με μέσο χρόνο αναμονής 1 ½ -2 μήνες από τη στιγμή που θα προσκομίσουν την έγκριση από το ΚΕΣΥ για κοχλιακή εμφύτευση.

Από την στιγμή που το παιδί προσέρχεται στο Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της Β’ ΩΡΛ Κλινικής Α.Π.Θ. για κάθε εξέταση και διαπιστωθεί κώφωση, εμείς άμεσα ετοιμάζουμε το φάκελο που ο γονέας θα καταθέσει στο ασφαλιστικό του ταμείο, για να πάρει έγκριση για κοχλιακή εμφύτευση. Από την στιγμή που οι γονείς θα μας προσκομίσουν την έγκριση από το ΚΕΣΥ, προχωρούμε στον προγραμματισμό του χειρουργείου της πρώτης κοχλιακής εμφύτευσης σε 1 ½ με 2 μήνες κατά μέσο όρο. Σε δεύτερο χρόνο, μετά από διάστημα 4-6 μηνών ακολουθεί η δεύτερη κοχλιακή εμφύτευση των παιδιών.

Για το συγκεκριμένο κωφό παιδί, είχε προγραμματισθεί εξ’ αρχής το χειρουργείο της κοχλιακής εμφύτευσης για το τέλος Ιανουαρίου 2021, όπως έχουν ενημερωθεί οι γονείς. Πριν το συγκεκριμένο χειρουργείο, προηγούνται στην λίστα αναμονής για κοχλιακή εμφύτευση 4 παιδιά.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα και τις πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας λόγω πανδημίας, το Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και η Β’ Ω.Ρ.Λ. Κλινική Α.Π.Θ., συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα κοχλιακών εμφυτεύσεων, ώστε εγκαίρως οι μικροί ασθενείς να αποκτήσουν το χάρισμα της αίσθησης της ακοής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα