Ελλάδα

Εκλογές 2023: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Επικεφαλής η Ε. Αγαπηδάκη

Το προφίλ της Ε. Αγαπηδάκη που επιλέχθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη

Parallaxi
εκλογές-2023-αυτό-είναι-το-ψηφοδέλτιο-επι-1000926
Parallaxi

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές του 2023 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία του κόμματος.

Όπως ανακοινώθηκε, στην κορυφή του ψηφοδελτίου βρίσκεται το όνομα της Ειρήνης Αγαπηδάκη, με την ίδια να αναφέρει:

«Εξαιρετική τιμή να είμαι στη θέση αυτή. Φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω».

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε:

«Ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί από τη δουλειά τους και όχι κατ’ ανάγκη πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Επέλεξα το είναι από το θεαθήναι».

Ακολουθούν οι:

Θοδωρής Σκυλακάκης, Χρήστος Στυλιανίδης, Ιωάννα Λυτρίβη, Γιώργος Σταμάτης, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Μαρία Πολύζου, Γεωργία Βαχαρίδη, Νίκος Παπαϊωάννου, Νίκος Κορογιαννάκης, Μαρία Διαμαντοπούλου, Άννα Καστάνη, Σπύρος Καρανικόλας, Πορφυλένια Κανελλοπούλου, Αντώνης Σγαρδέλης.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από τις 24/11/2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στις 27/12/21 στη θέση της γ.γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα