Ελλάδα

Εκλογές: Άκαρπη η συνεδρίαση της Διακομματικής για το debate

Tι ζητούν τα κόμματα

Parallaxi
εκλογές-άκαρπη-η-συνεδρίαση-της-διακο-971996
Parallaxi

Άκαρπη αποδείχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές όσον αφορά το debate καθώς όλα τα κόμματα ζήτησαν μια τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών «μονομαχιών» – η πρώτη με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και η δεύτερη ανάμεσα σε Μητσοτάκη-Τσίπρα.

Μετά τη διαφωνία αυτή αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνεδρίαση της επιτροπής στις 10 το πρωί του Σαββάτου όπου θα συζητηθούν αναλυτικά και οι όροι της διεξαγωγής του debate.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατά πληροφορίες επέμεινε στο να δημοσιευθούν τα αστάθμητα πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να σημειώνει ότι έχει δοθεί απάντηση από την ένωση των δημοσκοπιών εταιρειών.

Επιμένοντας ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι έχει γίνει καταγγελία για τρεις εταιρείες χωρίς να συμβεί τίποτα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ να τον παραπέμπει στην αρμόδια ελεγκτική αρχή των εν λόγω εταιρειών.

Από την πλευρά της η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, δέχθηκε το αίτημα να υπάρξει παραίνεση προς τα τηλεοπτικά κανάλια για ισονομία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αποφασίστηκε να επισπευτούν οι καταβολές της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ ζητήθηκε να υπάρξουν διευκολύνσεις των εκλογέων με το ΠΑΣΟΚ να προτείνει election pass για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο.

Στην συνεδρίαση ανακοινώθηκε, επίσης, ότι έχουν εγγραφεί συνολικά 22.816 απόδημοι, που θα ψηφίσουν το Σάββατο 20 Μαΐου, παραμονή των εκλογών της 21ης Μαΐου, σε 99 εκλογικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα στην επιτροπή εκπροσωπούν: Tη ΝΔ ο Γιάννης Σμυρλής, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Πουλάκης, το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Σαλαγιάννης, το ΜέΡΑ25 ο Σπύρος Δερβενιώτης, το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας, την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο ΓΓ Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο επικεφαλής του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρουμάνος.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα