Επικαιρότητα

Eξελίξεις στο «σκοπιανό» – Κλειδώνει το «Βόρεια Μακεδονία»;

Νέα επικοινωνία σήμερα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.

Parallaxi
eξελίξεις-στο-σκοπιανό-κλειδώνει-τ-332225
Parallaxi
Κεντρική Εικόνα – Στιγμιότυπο video

Τρέχουν οι εξελίξεις σχετικά με το ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων έπειτα από την συζήτηση που είχαν χθες για μία ώρα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, εστιάζοντας στο πλαίσιο του erga omnes.

Φαίνεται πως σήμερα το πρωί σε νέα επικοινωνία τους θα έρθουν σε συμφωνία έπειτα από διάφορες αλλαγές στο κείμενο που διαπραγματεύονταν οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών, αφού θα έχουν επεξεργαστεί τις προτάσεις τα επιτελεία των δύο χωρών εξετάζοντας για το αν μπορεί να υπάρξει τελικά συνισταμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, η συμφωνία προβλέπει στο όνομα “Severna Makedonija” (Βόρεια Μακεδονία) για τη γείτονα χώρα.

Έπειτα και από τη σημερινή συζήτηση των δύο πρωθυπουργών επί της τελικής συμφωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τον ΠτΔ κο Παυλόπουλο και έπειτα τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας ενώ τις επόμενες μέρες αναμένουμε και υπογραφή της συμφωνίας κατά πάσα πιθανότητα στις Πρέσπες.

Σύμφωνα με τον κο Κοτζιά και όσα δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί οριστικά η συζήτηση των δύο πρωθυπουργών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα