Ελλάδα

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ: Ναυάγιο στα Κύθηρα με 100 ναυαγούς

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη σε πολύ δύσκολες συνθήκες 

Parallaxi
ektakth-ειδηση-ναυάγιο-στα-κύθηρα-με-100-ναυαγο-899908
Parallaxi

Νέο ναυάγιο ανοικτά των Κυθήρων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης με το Λιμενικό να έχει οργανώσει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο διαλύθηκε έξω από το λιμάνι του Διακοφτίου, ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από την γέφυρα των Μακρυκυθήρων, επέβαιναν σχεδόν 100 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη θάλασσα.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιείται υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έχουν σπεύσει 1 πλεούμενο του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, της τάξεως 7 με 8 μποφόρ και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των Αρχών.

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο έγινε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν άτομα στη θάλασσα που φώναζαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή διακρίνονται τρία πτώματα στη θάλασσα. Επίσης, έως 15 άτομα φαίνεται να είναι εγκλωβισμένα στην βραχώδη ακτή.

Στο σημείο έσπευσαν το Λιμενικό και το επιβατηγό της γραμμής «Aqua Jewel», ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο του Λιμενικού. Πολίτες επίσης σπεύδουν να βοηθήσουν, όπως και η Πολιτική Προστασία.

Θερμή παράκληση υπάρχει από την Ομάδας Αλληλεγγύης Κυθήρων να προωθηθούν με κάθε τρόπο στο Διακόφτι κουβέρτες για τους ναυαγούς.

Σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που επέβαιναν στο πλεούμενο, η εικόνα δεν είναι καθαρή, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για 100 άτομα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα