Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας

Ελεύθερος από σήμερα το απόγευμα.

Parallaxi
εκτακτη-εξελιξη-αποφυλακίστηκε-ο-κορ-471155
Parallaxi

Ελεύθερος αφέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δόμοκου, όπως μεταδίδουν αθηναϊκά Μέσα.

«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» πρόσθεσε.

*Με πληροφορίες από in.gr/ news247.gr

ΔΕΙΤΕ: Γροθιά στο στομάχι: Ο γυμνασιάρχης του Αλέξη γράφει στα παιδιά της επόμενης γενιάς

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα