Διεθνή

Έκτακτη σύσκεψη Τσίπρα με τους στρατιωτικούς συμβούλους του για την τουρκική Navtex

Αναλυτικά όσα συμβαίνουν στη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου

Parallaxi
έκτακτη-σύσκεψη-τσίπρα-με-τους-στρατι-588788
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Η είδηση ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης, σήμανε συναγερμό και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους στρατιωτικούς του συμβούλους. Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στην Κουμουνδούρου, συμμετέχουν ο Αλέξης Χαρίτσης, ο διπλωματικός σύμβουλός του Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Στα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας και στο σχόλιό του για την απόφαση του Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Συγκεκριμένα, είπε:

«Ως προς την Τουρκία, η αφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέδειξε περίτρανα την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί τα ελληνοτουρκικά θέματα, αλλά και το κόστος που έχει η έλλειψη εθνικής στρατηγικής.

Αντί, επιτέλους, μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών, να αξιοποιήσει δυναμικά το πλαίσιο που ανοίγεται από τη Γερμανική προεδρία και να θέσει το θέμα της προοπτικής των ευρωτουρκικών σχέσεων και των κυρώσεων, καταντά κομπάρσος των διπλωματικών εξελίξεων. Όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα κυρώσεων, και μάλιστα ισχυρών, όπως διατυμπάνιζε εδώ και έναν μήνα, αλλά το θέμα δεν συζητείται καν στην Σύνοδο. Και ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να παρακαλάει τους εταίρους μας να συζητηθεί σε κάποια επόμενη Σύνοδο.

Αποδεικνύεται έτσι ότι στοιχίζει ακριβά η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προετοιμάσει το έδαφος όλο το προηγούμενο διάστημα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, να μην το πληρώσουμε ακριβότερα στο άμεσο μέλλον.»

Πηγή: CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα