Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώνονται χωριά – Συνεχής ενημέρωση

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15.00.

Parallaxi
φωτιά-στην-εύβοια-εκκενώνονται-χωριά-350082
Parallaxi

Φωτιά ξέσπασε από τις 15.20 σε δασική έκταση στο Κοντοδεσπότι του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια. 

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην κατάσβεση ξεκίνησαν να επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ από αέρος μπήκαν στη διαδικασία τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο πετζετέλ. Στην πορεία της επιχείρησης αυξήθηκαν και πλέον ενισχύθηκαν ως εξής (UPDATE 18.45):

Τοπικά Μέσα της Εύβοιας έκαναν εξαρχής λόγο για μεγάλη φωτιά, με τους καπνούς να έχουν καλύψει τα Πολιτικά και να είναι ορατοί από μακρινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης | Φωτιά στην Εύβοια: «Οι άνεμοι οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια»

UPDATE (18.05): «Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο. Μπήκε πλέον μέσα σε πευκόφυτη περιοχή και κινείται πλέον προς τα Ψαχνά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Παρά τις συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, μέχρι στιγμής δεν στάθηκε δυνατόν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, υποστηρίζει.

Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της ευρύτερη περιοχή και φτάνουν και μέχρι τα Ψαχνά, ενώ την ίδια στιγμή η πυροσβεστική αυξάνει συνεχώς τη δύναμη της. Συγκεκριμένα, έχουν συγκεντρωθεί 28 οχήματα με 62 πυροσβέστες, ενώ παράλληλα κινούνται και άλλα οχήματα από διάφορα σημεία της Στερεάς Ελλάδας με κατεύθυνση τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Προληπτικά για λόγους ασφάλειας η αστυνομία έχει κλείσει την επαρχιακή οδό Λίμνη-Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι και κατευθύνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Επίσης, έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

UPDATE (17.10): «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που κινδυνεύουν, αλλά έγινε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός του δήμου Διρφίων και Μεσσαπίων της Εύβοιας» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματικός της Πυροσβεστικής που είναι μεταξύ εκείνων που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής η φωτιά είναι σε δασική εκταση.

Την ιδία στιγμή έχει δοθεί εντολή να κατευθυνθούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και άλλα οχήματα της πυροσβεστικής από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

UPDATE (16.45): Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και κατευθύνεται προς τα χωριά Κοντοδεσπότη και Σταυρός, τα οποία δόθηκε εντολή πριν από λίγο να εκκενωθούν προληπτικά.

Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ωστόσο η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης.

Πηγή: ΑΠΕ, Καθημερινή, Evianews, ΑΝΤ1

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα