Top

Εκτός ελέγχου η πανδημία στη Γαλλία – Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα κρούσματα στο Περού

Αναλυτικά όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Parallaxi
εκτός-ελέγχου-η-πανδημία-στη-γαλλία-ξ-687573
Parallaxi

Η υγεία του Μακρόν δείχνει σημάδια βελτίωσης

Η υγεία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δείχνει σημάδια βελτίωσης μετά τη θετική διάγνωσή του στην COVID-19 στις 17 Δεκεμβρίου, ανέφερε σήμερα το γραφείο του.

Ο Μακρόν έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση στις Βερσαλλίες και το BFMTV μετέδωσε αυτήν την εβδομάδα απευθείας πλάνα που τον δείχνουν να προεδρεύει μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει πει πως αν και θα εργάζεται με πιο αργό ρυθμό ενώ αναρρώνει, θα συνεχίσει να ασχολείται με ζητήματα πρώτης προτεραιότητας όπως η απόκριση της Γαλλίας στην πανδημία της COVID-19 και το Brexit.

Στις 26 Δεκεμβρίου φθάνουν τα πρώτα εμβόλια στην Αυστρία

Οι πρώτες δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού θα παραδοθούν στην Αυστρία το ερχόμενο Σάββατο 26 Δεκεμβρίου και την επομένη, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης οι πρώτοι εμβολιασμοί , όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ. Οι πρώτοι άνθρωποι, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην Αυστρία κατά του κορονοϊού, θα είναι άτομα υψηλού κινδύνου ηλικίας άνω των 80 ετών που έχουν προσφερθεί εθελοντικά, σύμφωνα με την Ούρσουλα Βίντερμαν-Σμιντ, την πρόεδρο της Αυστριακής Εταιρείας Εμβολιασμών, η οποία μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Επιμελητηρίου Τόμας Σεκερες θα προβούν σε αυτούς τους πρώτους εμβολιασμούς.

Όπως επισήμανε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος, η θνησιμότητα σε ανθρώπους άνω των 75 ετών, οι οποίοι έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2, ανέρχεται σε 10%, ενώ στις ηλικίες άνω των 85 ετών, ο ένας στους τέσσερις δεν επιβιώνει.

Ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας “πολύ θετικό” το γεγονός ότι θα ξεκινήσουν συγχρόνως σε όλη την Αυστρία οι εμβολιασμοί, ανέφερε ότι μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της νέας χρονιάς πρόκειται να παραδοθούν στην Αυστρία δόσεις εμβολίων της Pfizer/Biontech, 240.000 τον Ιανουάριο, 230.000 τον Φεβρουάριο και 375.000 τον Μάρτιο, και ευελπιστεί ότι θα εγκριθούν γρήγορα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα εμβόλια.

Γιατί ο ΠΟΥ στέλνει επιστημονική ομάδα στη Γουχάν -Τι ψάχνει

Γαλλία: Η πανδημία δεν βρίσκεται υπό έλεγχο στη χώρα, σύμφωνα με αξιωματούχο νοσοκομείου

Η επιδημία της COVID-19 δεν βρίσκεται υπό έλεγχο στη Γαλλία και ένα νέο lockdown θα πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί επιλογή, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της μονάδας λοιμωδών νόσων στο νοσοκομείο Σεντ-Αντουάν του Παρισιού Καρίν Λακόμπ.

“Στο επιδημιολογικό μέτωπο, η επιδημία δεν βρίσκεται υπό καμία έννοια υπό έλεγχο”, σημείωσε η ίδια, σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο BFM TV.

Ειδικοί του συστήματος υγείας έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να οδηγήσει σε μια αναζωπύρωση της επιδημίας της COVID-19 στη Γαλλία και την Ευρώπη. Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες Τρίτη το βράδυ 11.795 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο και 802 θανάτους από COVID-19 εκ των οποίων οι 381 μεταξύ ασθενών που νοσηλεύονταν, ενώ τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αναφερθεί 421 θάνατοι από τη νόσο αυτή σε οίκους ευγηρίας.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Νανσί στην ανατολική Γαλλία ζήτησε την επιβολή σε τοπικό επίπεδο πιο περιοριστικών μέτρων από τις 28 Δεκεμβρίου για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ο Ματιέ Κλαν δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι η επιδημία έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο σε τοπικό επίπεδο. Η περιοχή αυτή στην ανατολική Γαλλία ήταν το επίκεντρο του πρώτου κύματος της επιδημίας της COVID-19 στη χώρα.

Βουλγαρία: Θα επιτρέψει και πάλι από σήμερα τις πτήσεις από τη Βρετανία

Η Βουλγαρία θα επιτρέψει πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να διευκολύνει τους Βούλγαρους που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπως ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Η βαλκανική χώρα έκλεισε τα εναέρια, χερσαία και θαλάσσια σύνορά της σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία αργά την Κυριακή σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου στελέχους του κορονοϊού.

Οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποβάλλονται σε τεστ και θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα 10 ημερών μετά την άφιξή τους, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Κύπρος: Τη Δευτέρα το πρωί θα εμβολιαστεί ο Ν. Αναστασιάδης κατά του κορονοϊού

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί αναμένεται να εμβολιαστεί ο Πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος θα είναι ένα από τα πρώτα πρόσωπα στην Κύπρο, που θα λάβουν το εμβόλιο της Pfizer, καθώς οι εμβολιασμοί στη χώρα αρχίζουν την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου.

Ο εμβολιασμός του Προέδρου Αναστασιάδη, θα γίνει παρουσία τηλεοπτικής κάμερας.

Την είδηση, όπως γράφει το philenews.com, ανακοίνωσε στην “Πρώτη Εκπομπή” του Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να ενθαρρύνει τον κόσμο να εμβολιαστεί και γι’ αυτό θα είναι ένας από τους πρώτους που θα λάβει το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα, που έχει δοθεί από την παρασκευάστρια εταιρεία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα εμβόλια θα παραδίδονται τμηματικά σε εβδομαδιαία βάση και υπολογίζεται ότι η Κύπρος θα λάβει κατά το 1ο τρίμηνο του 2021 περίπου το 28% της συνολικής ποσότητας που έχει παραγγείλει και το 86% της αναμενόμενης ποσότητας εμβολίων.

Mε τις πρώτες παρτίδες εμβολίων θα εμβολιαστούν περίπου 8.000 άτομα, με προτεραιότητα το προσωπικό και τους διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας και τους επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο αναφοράς.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα