Βιβλίο

Ελληνική συμμετοχή στην ψηφιακή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

Στην 70η Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης συμμετέχει και φέτος η Ελλάδα.

Parallaxi
ελληνική-συμμετοχή-στην-ψηφιακή-διεθ-251006
Parallaxi

Στην 70η Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης συμμετέχει και φέτος η Ελλάδα με την οργανωτική φροντίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ την Ελληνική παρουσία ενισχύουν ακόμη 23 Έλληνες εκδότες με ψηφιακή εγγραφή στον κατάλογο εκθετών.

Η έκθεση θα διεξαχθεί μόνο ψηφιακά ακολουθώντας τις διεθνείς προδιαγραφές. Με 4.100 περίπου εγγεγραμμένους ψηφιακούς εκθέτες από όλο τον κόσμο, 50% λιγότερους από τους φυσικούς εκθέτες που φιλοξενεί κάθε χρόνο, η πιο ισχυρή και σημαντική παγκοσμίως Έκθεση Βιβλίου, η FrankfurterBuchmesse, επιχειρεί μια πειραματική ψηφιακή διεξαγωγή (special edition την ονομάζει), προσφέροντας υπηρεσίας υψηλής τεχνολογίας προς τους επαγγελματίες και το αναγνωστικό κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: εκδηλώσεις παραγωγής των διοργανωτών, που θα μεταδοθούν από διαμορφωμένο στούντιο στα κτήρια της Messe, εκδηλώσεις που οργανώνουν ψηφιακά οι εκθέτες και εντάσσονται στο πρόγραμμα της ΔΕΒΦ καθώς και μια σειρά φυσικών εκδηλώσεων που θα γίνουν σε ανοιχτούς κυρίως χώρους στην πόλη της Φρανκφούρτης.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και η Διεύθυνση Γραμμάτων του ΥΠΠΟΑ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας παρουσιάζουν στο διεθνές κοινό της έκθεσης Φρανκφούρτης δύο εκδηλώσεις με θέμα το Ελληνικό βιβλίο και τη διάδοσή του εκτός συνόρων, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών και ανθρώπων του βιβλίου. Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω ψηφιακών καναλιών του ΕΙΠ (facebook, ΥouΤube, site HFC) στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων της Έκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης 2020.

Παρουσιάζονται επίσης οι κάτοχοι των κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2019 και των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2019, μέσα από ψηφιακούς καταλόγους. Οι κατάλογοι θα αποσταλούν ψηφιακά στους εκθέτες της ΔΕΒΦ που ξεπερνούν τους 4.000.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα