Ελλάδα

H ελληνική τηλεόραση στον πάτο

Η Τατιάννα έστησε λαϊκό δικαστήριο για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Ο κόσμος ψηφίζει.

Parallaxi
h-ελληνική-τηλεόραση-στον-πάτο-362532
Parallaxi

Μια μόλις μέρα πριν την έναρξη της νέας της εκπομπής στον ΣΚΑΙ η Τατιάννα Στεφανίδου πραγματοποιεί  σήμερα, εδώ και πέντε ώρες,  ένα ιδιότυπο δημοψήφισμα on line στο λογαριασμό της στο twitter.

Με μήνυμα στον λογαριασμό της εκπομπής Μαζί Σου καλεί τους τηλεθεατές της να ψηφίσουν εάν έπραξε σωστά ο κοσμηματοπώλης που κλοτσούσε στο κεφάλι τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, λίγο πριν πεθάνει γράφοντας τα εξής:

“Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, έχασε την ζωή του όταν εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο οπλισμένος με μαχαίρι. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και πείτε την άποψή σας. Συμφωνείτε με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη;”

Ξεκινώντας από ένα στοιχείο που όπως φαίνεται μόνο εκείνη διαθέτει, αφού το γεγονός του μαχαιριού δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από κανέναν αυτόπτη μάρτυρα και την αστυνομία, δημιουργεί ένα κλίμα εναντίον του νεκρού Κωστόπουλου, βάζοντας την κοινή γνώμη στη θέση της άμυνας.

Σε ένα κανάλι υψηλής τηλεθέασης η επικίνδυνη για τη δεοντολογία και την ίδια τη δημοσιογραφία ολίσθηση σε ένα τέτοιου είδους λαϊκού δικαστήριο απέναντι σε έναν δολοφονημένο άνθρωπο μοιάζει μια κατρακύλα δίχως τέλος και η αρχή ενός τηλεοπτικού χειμώνα που στο βωμό της τηλεθέασης θα δούμε τέρατα.

Είναι εντυπωσιακό ότι ένας στους 4 έχει ήδη ψηφίσει ότι συμφωνεί με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη.

Ο ΣΚΑΙ από την αρχή της ιστορίας ισχυρίστηκε στα δελτία του ότι ο κοσμηματοπώλης ήρθε αντιμέτωπος με τον επίδοξο ληστή εντός του καταστήματος, πληροφορία που τελικά διαψεύστηκε.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στα social media.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα