Ελπίδα για τον 2χρονο Χρήστο – Βρέθηκε συμβατός δότης

Μικρή ανάσα στην περιπέτεια του παιδιού από την Πτολεμαΐδα.

Parallaxi
ελπίδα-για-τον-2χρονο-χρήστο-βρέθηκε-316303
Parallaxi

Μια μικρή ανάσα ελπίδας πήραν οι γονείς του μικρού Χρήστου Εμμανουήλ, ενός αγοριού μόλις δύο ετών από την Πτολεμαΐδα, που πάσχει από μια σπάνια μετάλλαξη του συνδρόμου IPEX, η οποία συναντάται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε συμβατός δότης 100% προκειμένου να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών, καθώς αυτή η διαδικασία είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η ασθένειά του.

Αυτή η θετική εξέλιξη ήρθε την ώρα που οι γονείς του πάλευαν με το «τέρας» της γραφειοκρατίας, προσπαθώντας να πάρουν έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ για τη νοσηλεία του μικρού παιδιού στο εξωτερικό, όπως είχαν συστήσει οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν. Ωστόσο, έλαβαν απορριπτική απάντηση στην αίτησή τους, γεγονός που μεγάλωσε για ακόμη μία φορά την αγωνία τους.

Με δεδομένο ότι βρέθηκε ένας ολοκληρωτικά συμβατός δότης, το 2χρονο αγοράκι μπορεί να μεταφερθεί από τη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας, προκειμένου να υποβληθεί στη μεταμόσχευση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα