Ελλάδα

ΕΛΤΑ Courier: Πιστοποιήθηκε για την ασφαλή μεταφορά φαρμάκων

Η ΕΛΤΑ Courier καθίσταται η πρώτη ελληνική εταιρεία ταχυμεταφορών µε πλήρως εγκεκριμένες προδιαγραφές, για το σύστημα μεταφοράς και διανομής φαρμακευτικού υλικού

Parallaxi
ελτα-courier-πιστοποιήθηκε-για-την-ασφαλή-με-546632
Parallaxi
cof

Την πιστοποίηση από την Bureau Veritas έλαβαν οι εφαρμοζόμενες διαδικασίες διανομής φαρμάκων και σχετικού υλικού που σχεδίασε, ανέπτυξε, εγκατέστησε και εφαρμόζει η ΕΛΤΑ Courier.

Όπως αναφέρει η διοίκηση των ΕΛΤΑ, αναδεικνύεται: «η στρατηγική επιλογή της διοίκησης της εταιρείας να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τον τρόπο λειτουργίας και τις διαδικασίες της, χρησιμοποιώντας τις πλέον υψηλές προδιαγραφές. Με τον τρόπο αυτό η ΕΛΤΑ Courier, που κινήθηκε πρώτη στη χώρα στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου, απολαμβάνει πλέον ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημά στην αγορά της ταχυμεταφοράς φαρμάκων, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την προσήλωσή της στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της.

Με την πιστοποίηση αυτή, η ΕΛΤΑ Courier, καθίσταται η πρώτη ελληνική εταιρεία ταχυμεταφορών µε πλήρως εγκεκριμένες προδιαγραφές, βάσει διεθνών οδηγιών, για το σύστημα μεταφοράς και διανομής φαρμακευτικού υλικού».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης, επισημαίνεται πως: «Οι πρακτικές διανομής φαρμακευτικού υλικού που αναπτύχθηκαν από την ΕΛΤΑ Courier και ελέγχθηκαν από την Bureau Veritas, πέραν της τήρησης όλων των προβλέψεων της (ελληνικής και διεθνούς) νομοθεσίας για αποθήκευση και διανομή φαρμάκων, διασφαλίζει κατά τον καλύτερο τρόπο ότι: • Η διαχείριση του υλικού πραγματοποιείται σε όλη την αλυσίδα µόνο από εξουσιοδοτημένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. • Τηρούνται επακριβώς οι προδιαγεγραµµένες συνθήκες μεταφοράς και προσωρινής αποθήκευσης, ώστε να ελαχιστοποιούνται ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την επίδραση περιβαλλοντολογικών παραγόντων (θερμοκρασία, υγρασία, ηλιακό φως κλπ.) στην ποιότητα των φαρμάκων. • Εξασφαλίζεται η έγκαιρη και σωστή αποστολή των φαρµάκων στους παραλήπτες. • Εξασφαλίζεται η πορεία διανοµής (ιχνηλασιµότητα) κάθε αντικειµένου καθώς και το ιστορικό του, µε όλα τα στοιχεία από την παραγγελία µέχρι την παράδοση. • Εξασφαλίζεται η δυνατότητα εντοπισµού και ανάκλησης οποιασδήποτε αντικειµένου, σε οποιαδήποτε στιγµή».

Πηγή: ert.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα