Life

Έλτον Τζον – Εντ Σίραν: Δύο σούπερ σταρ και η μάχη τους με τις εξαρτήσεις

Οι δύο σπουδαίοι μουσικοί γιορτάζουν τη νίκη τους στη μάχη της απεξάρτησης

Parallaxi
έλτον-τζον-εντ-σίραν-δύο-σούπερ-σταρ-634328
Parallaxi

Σε ένα ειλικρινές νέο βίντεο με τίτλο «Finding Peace in the Top of the Music Industry», ο σούπερ σταρ Εντ Σίραν (Ed Sheeran) μίλησε για τη μάχη του με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του 2015.

Η συνομιλία γυρίστηκε για το Hay House Chasing the Present Summit, μια εκδήλωση που είχε ως στόχο να «εξερευνήσει τη σύγχρονη επιδημία του άγχους και τρόπους εύρεσης ελευθερίας και θεραπείας», αναφέρει ο ιστότοπος της εκδήλωσης.

«Έχω μια προσωπικότητα που μπορεί εύκολα να υποκύψει στον εθισμό», δήλωσε ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης στο νέο βίντεο. «Έμενα ξύπνιος όλη τη νύχτα. Τα λεωφορεία έφταναν στους συναυλιακούς χώρους και κοιμόμουν στο λεωφορείο όλη την ημέρα, ξυπνούσα λίγο πριν την συναυλία, έβγαινα στη σκηνή, έπινα και γυρνούσα στο λεωφορείο. Δεν είδα το φως του ήλιου για περίπου τέσσερις μήνες», είπε.

Αυτή η σκοτεινή περίοδος της ζωής του συνέπεσε με την προώθηση και την περιοδεία για το δεύτερο άλμπουμ του «X».

«Είμαι καλυμμένος με τατουάζ και δεν κάνω πράγματα μισά», είπε. «Αν θα πιω, δεν βλέπω κανένα νόημα να έχω ένα ποτήρι κρασί. Θα προτιμούσα να έχω δύο μπουκάλια κρασί… Είναι όλα διασκεδαστικά και σαν παιχνίδι στην αρχή. Είναι όλα ροκ εν ρολ και είναι διασκεδαστικό και στη συνέχεια αρχίζεις να σε λυπάσαι. Νομίζω λοιπόν ότι ήταν ίσως το χαμηλότερο σημείο που βρέθηκα», εξομολογήθηκε ο καλλιτέχνης.

Ο 29χρονος βρήκε παρηγοριά παραλληλίζοντας τον εαυτό του με τον Έλτον Τζον, διαβάζοντας τα απομνημονεύματα του Τζον το 2019, όπου ο Έλτον γράφει για τους αγώνες του με την κατανάλωση αλκοόλ και το φαγητό, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει μια διατροφική διαταραχή.

Ο Σίραν πιστεύει ότι μέρος της απεξάρτησής του την οφείλει στη σύζυγό του Cherry Seaborn. «Ασκείται πολύ, έτσι πήγα και άρχισα να τρέχω μαζί της», είπε στη συνέντευξη. «Δεν πίνει τόσο πολύ, οπότε δεν έπινα. Νομίζω ότι όλα άλλαξαν».

Τελικά, ο Σίραν είπε ότι μαθαίνει να φροντίζει τον εαυτό του μέσα από την άσκηση και το μέτρο. «Νομίζω ότι με τον εθισμό, είναι πολύ δύσκολο να μετριαστείς, αλλά η ρέγουλα είναι το κλειδί», είπε.

Τριάντα χρόνια νηφάλιος, ο Έλτον Τζον. Γιόρτασε τα τριάντα χρόνια αποχής από ποτό και ουσίες με δύο μηνύματα και φωτογραφίες στο Twitter. «Αν, πριν από 30 χρόνια, δεν είχα κάνει το μεγάλο βήμα να ζητήσω βοήθεια, θα ήμουν νεκρός. Ένα “ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου” σε όλους εκείνους που με ενέπνευσαν και με στήριξαν σε αυτή την πορεία» έγραψε.

Ανήρτησε μια φωτογραφία τούρτας που είχε το σχήμα του αριθμού «30» και μια μάρκα ανάρρωσης 30 χρόνων (οι μάρκες ανάρρωσης -ή recovery chips- σηματοδοτούν την πρόοδο στη διαδικασία ανάρρωσης). Ανήρτησε και μια δεύτερη φωτογραφία ενός τραπεζιού γεμάτου με ευχετήριες κάρτες από φίλους και την οικογένειά του. Αυτήν τη δεύτερη φωτογραφία συνόδευσε με ένα συγκινητικό κειμενάκι: «Σκέφτομαι την πιο μαγική μέρα, έχοντας γιορτάσει τα 30ά Γενέθλια της Νηφαλιότητάς μου. Τόσες πολλές όμορφες κάρτες, λουλούδια και μάρκες (ανάρρωσης) από τους γιους μου, τον Ντέιβιντ, φίλους στο Program, το προσωπικό στο γραφείο και στα σπίτια μας. Στ’ αλήθεια, είμαι ευλογημένος άνθρωπος».

Το Rolling Stone επισημαίνει ότι ο Έλτον δεν μασούσε τα λόγια του όταν ήταν να μιλήσει για τον αγώνα του κατά της κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών, αλλά και για τη σημασία να απεξαρτηθεί, από τότε που ξεκίνησε την προσπάθεια, το 1990. Το 2013, σε άρθρο με τίτλο «My Life in 20 Songs» που φιλοξένησε το περιοδικό, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός μίλησε ελεύθερα για τη σχέση που είχαν κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με την κατανάλωση ναρκωτικών και αλκοόλ απ’ τον ίδιο. Για παράδειγμα, μιλώντας για το άλμπουμ του 1988 «Reg Strikes Back» και το τραγούδι «I Don’t Wanna Go on With You Like That», αναφέρθηκε σ’ εκείνη την περίοδο ως μια περίοδο στην οποία ο ίδιος «κατευθυνόταν προς την άβυσσο». Κι επισήμανε: «Όταν είμαι στο στούντιο, είμαι όλος προσοχή, αλλά σ’ αυτό το άλμπουμ ήμουν εκτός ελέγχου».

Την Παρασκευή, τελευταία μέρα του Ιουλίου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σειράς συναυλιών του Έλτον Τζον «Classic Concert Series», θα μεταδοθεί ένα show που ο ίδιος έχει περιγράψει ως «μια από τις πιο αξιομνημόνευτες συναυλίες της καριέρας μου: η συναυλία του 2000 στο Madison Square Garden, στην οποία μεταξύ άλλων εμφανίζονται οι Billy Joel, Mary J. Blige και Kiki Dee. Οι ώρες μετάδοσης στο YouTube είναι 3 p.m. ET και 12 p.m. PT.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα