Διεθνή

Ελβετία: Έπεσε κομμάτι παγετώνα- Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες

Το δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί παρασύροντας 17 συνολικά ορειβάτες

Parallaxi
ελβετία-έπεσε-κομμάτι-παγετώνα-δύο-νε-907111
Parallaxi

Δύο ορειβάτες πέθαναν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά όταν κατέρρευσαν τεράστιο κομμάτι από παγετώνα στα σύνορα Ελβετίας- Ιταλίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε υψόμετρο 3400 μέτρων στον ορεινό όγκο Grand Combin παρασύροντας 17 συνολικά ορειβάτες.

Στις 6:20 το πρωί σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με επτά ελικόπτερα από την Air-Glaciers, την Air-Zermatt και τη Rega, ενώ συμμετείχαν η Ελβετική Φρουρά Διάσωσης Αεροπορίας, η οποία μετέφερε περίπου σαράντα ειδικούς στο σημείο.

Η κατάρρευση σημειώθηκε στην περιοχή «Plateau du Déjeuner», περίπου 900 μέτρα κάτω από την κορυφή. Τα γιγάντια θραύσματα, πιθανότατα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αυτών των ημερών, άρχισαν να καταρρέουν και να παρασύρουν τους ορειβάτες.

Δύο άνθρωποι πέθαναν στον τόπο του δυστυχήματος, σύμφωνα με την αστυνομία «ένας 40χρονος Γάλλος πολίτης και ένας 65χρονος Ισπανός».

«Εννέα ορειβάτες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο στο νοσοκομείο της Sion και στο Chuv, το πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο στην περιοχή Vaud. Δύο από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Άλλοι ορειβάτες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο από τον τόπο του δυστυχήματος»

Η Εισαγγελία της Sion ξεκίνησε έρευνα.

«Στο Grand Combin υπήρξε μια επιβλητική πτώση ενός τεράστιου θραύσματος παγετώνα στην οποία ενεπλάκησαν πολλά άτομα» εξήγησε ο διευθυντής του Alpine Rescue Valle d’Aosta, Paolo Comune.

Πηγη – Italy-24News

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα