Εμβόλιο J&J: Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για 18-30 – Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα

Ανάρπαστα τα εμβόλια λίγες μόλις ώρες αφού άνοιξε η πλατφόρμα.

Parallaxi
εμβόλιο-jj-εξαντλήθηκαν-τα-ραντεβού-γι-724121
Parallaxi
Στιγμιότυπο Βίντεο

Στην ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα αποφάσισαν οι υγειονομικές αρχές να ρίξουν αυτήν την εβδομάδα το βάρος στην πρόληψη και διάγνωση της νόσου Covid-19.

Πρόκειται για τους νέους, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δεν νοσούν σοβαρά αλλά αποτελούν spreaders, δηλαδή παράγοντες διασποράς της πανδημίας.

Εκτός από τα δωρεάν self test στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, αιφνιδιαστικά την Παρασκευή (28/5) προς ξημερώματα Σαββάτου (29/5), άνοιξε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18 – 29 ετών.

Μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν 50.000 ραντεβού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, που αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική επιλογή εμβολίου αυτών των ηλικιών.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, ωστόσο, του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, στις 2 Ιουνίου αναμένεται να φθάσουν στη χώρες μας νέες παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, γεγονός που θα ανοίξει και νέες εμβολιαστικές γραμμές.

Στα παράπονα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για να κλειστούν ραντεβού, ο κ. Παναγιωτακόπουλος, αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, είπε ότι υπάρχει συνεχής ροή στην προμήθεια εμβολίων και το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα