Ένα RE:START με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη

Ο λόγος στη νέα γενιά και τις τοπικές κοινωνίες.

Parallaxi
ένα-restart-με-τελικό-προορισμό-τη-θεσσαλονί-765863
Parallaxi

Το σταδιακό άνοιγμα της χώρας μετά το lockdown βρίσκει τους Ελεύθερους Νέους “on the road”, σε μια φιλελεύθερη περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν από τις 24 έως τις 30 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται συναντήσεις με τοπικούς φορείς (δήμος, επιχειρήσεις, ΜΚΟ) και ανοιχτές συζητήσεις (σε πλατείες) για θέματα της επικαιρότητας. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες που βγαίνουν για έναν περίπατο και περνούν από το σημείο. 

Η αποστολή έχει ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιήσει δυο εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 29 Μαΐου, η εκδήλωσή με θέμα «Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των Βαλκανίων» θα πραγματοποιηθεί πίσω από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου με ομιλητές τον Μιχαήλ Κούπκα, Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Κυριάκο Λουφάκη, Πρόεδρο Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, τον Βλάση Βλασίδη, Αν. Καθηγητή ΠΑΜΑΚ, τον Σπύρο Μπιμπίλα, πρόεδρο του ΣΕΗ και την Ελένη Σιαπικούδη, Πρόεδρο Ελεύθερων Νέων.

Την επόμενη μέρα το επίκεντρο μεταφέρεται στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στην Καλαμαριά με θέμα συζήτησης «Σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση: Το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα». Στη συζήτηση θα συνομιλήσουν ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Μαριλένα Ράδου, ο Λεωνίδας Καλφαγίαννης και η Ιωάννα Κωσταρέλλα. Τον συντονισμό των συζητήσεων θα πραγματοποιήση η Δήμητρα Μακρή.

Σκοπός των διοργανωτών όπως επισημαίνουν είναι να ακούσουν τις απόψεις της νέας γενιάς και των τοπικών κοινωνιών και προσκαλούν όποιον επιθυμεί να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στις 19.00 το απόγευμα, για την ανταλλαγή απόψεων, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλει η κατάσταση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα