Ένα ρομπότ του Facebook ίσως σε ακολουθεί στο μέλλον

Εξαιτίας αυτού η εταιρεία έλαβε βραβείο ευρεσιτεχνίας.

Parallaxi
ένα-ρομπότ-του-facebook-ίσως-σε-ακολουθεί-στο-298374
Parallaxi

Γνωρίζατε ότι οι εικόνες σας στο Instagram θα μπορούσαν να ληφθούν από ένα ρομπότ με το εμπορικό σήμα του Facebook, το οποίο μάλιστα θα σας ακολουθεί στο σπίτι;

Ο λόγος για το “Dexterous Robot”, το νέο εγχείρημα του Facebook εξαιτίας του οποίου η ισχυρή εταιρεία έλαβε πρόσφατα βραβείο ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ρομπότ, το οποίο θα διαθέτει οθόνη, κάμερα και μικρόφωνο θα μπορεί να έχει και άλλες ιδιότητες όπως μεταφορά φορτίου και σύστημα ψύξης για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του. Επίσης, θα είναι ικανό να στέκεται στα δύο ή τρία πόδια.

Δεν είναι σαφές το τι μπορεί να κάνει ένα τέτοιο ρομπότ  αλλά η δυναμική του είναι αναμφίβολα τεράστια. Η εταιρεία δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα για σχολιασμό.

Ένα ρομπότ αυτόματης εξισορρόπησης πάντως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επεκτείνει τις υπηρεσίες βιντεοδιάσκεψης. Το Facebook προσφέρει βιντεοκλήσεις στο Messenger από το 2015. Με τηλεδιάσκεψη μέσω ενός ρομπότ τηλεπαρουσίας, ένας φίλος θα μπορούσε σχεδόν να σας ακολουθήσει γύρω από το σπίτι σας ενώ πραγματοποιοείτε μια συνομιλία.

Το ρομπότ θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει αυτόνομα φωτογραφίες και βίντεο για πλατφόρμες κοινής χρήσης περιεχομένου του Facebook συμπεριλαμβανομένων των Instagram και WhatsApp.

Φυσικά, η πράξη εγείρει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, ειδικά σε μια εποχή που κάποιοι χρήστες έχουν αμφιβολίες για το ποσό των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει το Facebook. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι, ένα ρομπότ που λειτουργεί στο σπίτι θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το πόσο το Facebook ξέρει τους χρήστες του.

Πηγή: CNN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα