Ελλάδα

Ένας στους δύο νέους 18 – 25 έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού

Τι θα γίνει με τις ηλικίες 12 -15 ετών.

Parallaxi
ένας-στους-δύο-νέους-18-25-έχει-εμβολιασ-781074
Parallaxi

Για την ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, τους προβληματισμούς των επιστημόνων για την έξαρση των κρουσμάτων και τις εισηγήσεις των ειδικών για προαιρετικό εμβολιασμό των εφήβων 12 – 15 ετών, μίλησε στο ρεπορτάζ της, στην ΕΡΤ, η Σοφία Πατραμάνη.

“Σε ότι αφορά την ηλικία 18 -25, ένας στους δύο έχει εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού να εμβολιαστούν. Σε ότι αφορά την κατηγορία 15 – 17, μέχρι στιγμής, έχουν κλειστεί περισσότερα από 15.000 ραντεβού”, δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι” η ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για την ηλικία των 12 ετών, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται η επιτροπή να δώσει την έγκριση για τον εθελοντικό εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 12 – 15 ετών και να θέσει θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους είναι πολύ μεγάλος καθώς “μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με την μετάλλαξη Δέλτα, μπορεί να κολλήσει κάποιος κορονοϊό. Η παραλλαγή Δέλτα είναι 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη, η οποία με τη σειρά της ήταν 50% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος. Μέσα σε δώδεκα δευτερόλεπτα, μπορεί κολλήσει κάποιος, αν δεν φοράει μάσκα, περιμένοντας να ανάψει το φανάρι”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα