Επικαιρότητα

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Ενδεχόμενο δια παντός αποβολής μαθητών – Έρευνα για καθηγητές

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα.

Parallaxi
επαλ-σταυρούπολης-ενδεχόμενο-δια-παν-823141
Parallaxi

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά τις συλλήψεις θα διερευνηθούν οι ενέργειες μαθητών αλλά και καθηγητών, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Εφόσον αποδειχτεί ότι στα επεισόδια στο ΕΠΑΛ, συμμετείχαν και μαθητές του σχολείου τότε θα αποβληθούν, ενώ θα διερευνηθεί και η στάση ορισμένων εκπαιδευτικών για την περίπτωση κατά την οποία δεν απέτρεψαν εξωσχολικούς να εισέλθουν στους χώρους του σχολείου. Αυτή την απόφαση έλαβε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία ζήτησε την ταυτοποίηση των δραστών προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν υπήρχαν μαθητές και ποιοι αναμεσά τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Σίσσυ Πολυκάρπου, μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Κεχαΐδου τους ενημέρωσε πως υπηρεσιακά έχει ζητηθεί η διερεύνηση των γεγονότων και η ταυτοποίηση των δραστών της χθεσινής επίθεσης, καθώς και η διά παντός αποβολή όσων ενδεχομένως αποδειχθεί ότι ήταν μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, από την πλευρά τους, ζήτησαν από την κ. Κεχαΐδου να διερευνηθεί και η στάση κάποιων εκπαιδευτικών του σχολείου, που όπως κατήγγειλαν, «δεν επέτρεψαν την είσοδο εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων που είχαν ζητήσει χθες το πρωί να ενημερωθούν για τα γεγονότα», ενώ παράλληλα «δεν απέτρεψαν την είσοδο στο σχολείο ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα