Ελλάδα

Επαναλειτουργούν οι εμπορικές εκθέσεις – Τι θα γίνει με τη ΔΕΘ

Το πρωτόκολλο που θα ισχύσει

Parallaxi
επαναλειτουργούν-οι-εμπορικές-εκθέσ-567857
Parallaxi

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοίνωσε την επανέναρξη λειτουργίας των εμπορικών εκθέσεων από την Τετάρτη 01/09/2021.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εμπορικών εκθέσεων και το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ καθορίζονται ως εξής:

Εμπορικές Εκθέσεις

Κανόνες Εισόδου στο Εκθεσιακό Κέντρο (χώρο της έκθεσης)

– Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες). Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υπόκεινται στο καθεστώς testing που ισχύει για τις τουριστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες εστίασης.   – Οι επισκέπτες προσέρχονται μόνον κατόπιν ηλεκτρονικής προεγγραφής. – Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους του εκθεσιακού κέντρου για όλους ανεξαιρέτως. Κανόνες Λειτουργίας Έκθεσης – Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου. – Εντός των εκθετηρίων ισχύουν οι κανόνες τήρησης των αποστάσεων. Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.

Πρόσθετα Μέτρα Προστασίας

– Ο κλιματισμός λειτουργεί με εισροή νωπού αέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. – Μονοδρόμηση κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών. – Σημεία αντισηψίας και απολύμανσης. – Σύστημα καταμέτρησης ατόμων. – Ολοκληρωμένο σύστημα καθαρισμού και απολύμανσης της εγκατάστασης, και των εξοπλισμών. – Ενημερωτικές αφίσες, banners, roll-ups και οθόνες προβολής οπτικοακουστικών μηνυμάτων με παρουσίαση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. – Τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων

Διεθνής  Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Λειτουργία της ΔΕΘ 11 –19/09/2021  με τους ακόλουθους κανόνες:

Κανόνες Εισόδου στο χώρο της ΔΕΘ

– Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες). Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υπόκεινται στο καθεστώς testing που ισχύει για τις τουριστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες εστίασης. – Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους του εκθεσιακού κέντρου για όλους ανεξαιρέτως. Κανόνες Λειτουργίας Έκθεσης – Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου. – Εντός των εκθετηρίων ισχύουν οι κανόνες τήρησης των αποστάσεων. Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.

Πρόσθετα Μέτρα Προστασίας

– Εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού. – Σημεία αντισηψίας και απολύμανσης. – Τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων. – Σύστημα καταμέτρησης ατόμων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα