Επικαιρότητα

Επεισόδια στη Μόρια μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού. Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού. Προπηλάκησαν τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη, ενώ […]

Parallaxi
επεισόδια-στη-μόρια-μετά-την-εκδήλωση-483665
Parallaxi

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού.

Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού. Προπηλάκησαν τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη, ενώ χρειάστηκε να επέμβουν οι Ειδικές Δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εγκλωβισμένοι αστυνομικοί μέσα στο κέντρο κράτησης.

Οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν χάσει το αίσθημα ασφάλειας.

Μία μητέρα με το παιδί της βρέθηκαν νεκροί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ασθενοφόρα παρέλαβαν 3 τραυματίες μέσα από τον καταυλισμό. Από ότι φαίνεται η φωτιά ξεκίνησε από τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή, όταν η ίδια μαγείρευε στο κοντέινερ.

Έκληση στέλνει ο δήμαρχος για βοήθεια για να επιστρέψει η κατάσταση στον καταυλισμό στην κανονικότητα. Ο ίδιος φοβάται πως η κατάσταση θα χειροτερέψει και προβλέπει δύσκολη νύχτα. Συμπληρώνει πως φτάσανε ενισχύσεις από την Αθήνα, 2 διμοιρίες με C130 και πως η κατάσταση προς το παρόν είναι υπό έλεγχο.

Πηγή: stonisi.gr
Πηγή: stonisi.gr

Αύριο στις 10:30 έχει συγκαλεστεί υπουργικό συμβούλιο για να συζητηθούν τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσταση.

Τα τρία μέτρα που θα συζητηθούν είναι:

  • Επιτάχυνση διαδικασιών για το νόμο για το άσυλο
  • Ενίσχυση πλωτών μέσων στα σύνορά μας
  • Νέες δομές υποδοχής στη χώρα με νέο κανονισμό λειτουργίας

Η φωτιά έχει σβηστεί αλλά η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 τραυματίες ένας εκ των οποίων ένα ασυνόδευτο παιδί.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα