Top

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp

Προβλήματα στις συνδέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο

Parallaxi
έπεσαν-facebook-instagram-και-whatsapp-826378
Parallaxi

Προβλήματα στη σύνδεσή τους αντιμετωπίζουν μετά τις 18:30 της Δευτέρας οι χρήστες των social media, Facebook και Ιnstagram. Εκατομμύρια χρήστες των social media βρέθηκαν εκτός σύνδεσης και χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω από τις δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας.

 

Οι καθυστερήσεις εντοπίζονται πλέον στους λογαριασμούς χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε ό,τι αφορά το Facebook, μόλις τα πρώτα λεπτά από την πτώση της πλατφόρμας έγινα γίνει περισσότερες από 2.000 αναφορές στο downdetecor.

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο». Αυτό είναι το μήνυμα που βλέπουν εδώ και λίγη ώρα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Αναφορές υπάρχουν και για προβλήματα στην εφαρμογή Whatsapp.

Άμεσο ήταν το πρόβλημα και στο στο Messenger, με το 41% των περιπτώσεων οι χρήστες να μη μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα, το 32% να αδυνατεί να συνδεθεί με τον server και ένα 27% να έχει πρόβλημα με τον ιστότοπο.

Ο ‘Αντι Στόουν, εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου, έγραψε στο Twitter:

“Έχουμε ενημερωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μας και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία”.

Η εταιρία δεν αντέδρασε αμέσως σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει το θέμα της βλάβης.

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6% ενώ διεθνή ΜΜΕ, όπως ο βρετανικός Independent και η Sun, κάνουν λόγο για παγκόσμιο «κραχ».

Πρώτο trend στο Twitter

Οι διακοπές λειτουργίας του Facebook συμβαίνουν σχετικά σπάνια, αλλά τείνουν να έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο, κυρίως επειδή επηρεάζουν τρεις από τις μεγαλύτερες social εφαρμογές του κόσμου.

Αυτό φαίνεται, εξάλλου, από το γεγονός πως τα hashtags #instagramdown και #facebookdown είναι αυτή την ώρα τα κορυφαία στο Twitter σε παγκόσμια κλίμακα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα