Έπεσε το πρώτο χιόνι στα ορεινά Τρίκαλα – Ξύπνησαν και είδαν το χωριό τους στα λευκά

Ξύπνησαν και αντίκρισαν ένα λευκό παραμύθι.

Parallaxi
έπεσε-το-πρώτο-χιόνι-στα-ορεινά-τρίκαλ-379284
Parallaxi

Εικόνες: Ξενώνας Χαλικίου / Πηγή: trikalaola.gr

Στο Χαλίκι Ασπροποτάμου Τρικάλων, οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα το πρωί και είδαν το χωριό τους ντυμένο στα λευκά. Όπως δημοσιεύει το τοπικό site trikalaola.gr πυκνό χιόνι κάλυψε τα πάντα στην περιοχή με την χιονόπτωση απτόητη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μετεώρων, Δημήτριος Βουρλίτσης, η χιονόπτωση, που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, συνεχίζεται και αυτή την ώρα, στα χωριά της περιοχής Ασπροποτάμου. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ενώ ο Δήμος Μετεώρων είναι σε ετοιμότητα, σημειώνει ο κ. Βουρλίτσης.

Όπως είχαμε πει άλλωστε, αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα καθώς αναμέναμε τα πρώτα χιόνια τόσο στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας όσο και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από αυτά σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο ακολουθώντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Παρασκευή και στη συνέχεια ο καιρός θα καταστεί χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο μετεωρολόγος έκανε μία αναλυτική πρόβλεψη στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook όπου σύμφωνα με αυτήν:

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΔΩ. 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα