Top

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα

Όσα συνέβησαν στις εν λόγω περιοχές με αφορμή τη σημερινή επέτειο.

Parallaxi
επέτειος-γρηγορόπουλου-ένταση-και-πρ-694051
Parallaxi
προσαγωγές χανιά
Στιγμιότυπο από zarpanews.gr/Χανιά

Προσαγωγές ατόμων σημειώθηκαν σήμερα στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων περισσότερα από δεκαπέντε άτομα.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ θα πρέπει να αποτραπεί οποιαδήποτε συγκέντρωση στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και να επιτηρηθούν άλλοι χώροι που ενδεχομένως να γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης συγκεντρώσεων.

Σημειώνεται επίσης ότι, 24 συνολικά σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ έχουν κλείσει με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΚΝΕ: Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Στο μεταξύ, η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη 

Συγκεντρώσεις, όμως, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί δύο προσαγωγές.

Χανιά: Ένταση σε συγκέντρωση 

Την ίδια ώρα, ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι σε συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα και όπως μετέδωσε τοπικό μέσο, από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία και τότε αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος τους πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό.

Παρά το γεγονός, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.

Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα ατόμων πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Πάτρα: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Νότιο Πάρκο

Άνδρες της ΕΛΑΣ περικύκλωσαν το μεσημέρι της Κυριακής κα το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Επί τόπου συγκεντρωθεί άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και πραγματοποιούν πορεία με πανό με συνθήματα.

Όπως μετέδωσε το thebest.gr άνδρες της Αστυνομίας επιχειρούν να τους εμποδίσουν να εξέλθουν του σημείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Iefimerida/zarpanews.gr/the best

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα