Ελλάδα

Επτά μικροί μαθητές του Μύρθιου τιμούν την Επανάσταση

Τα έργα των 7 μικρών μαθητών και μαθητριών από το δημόσιο νηπιαγωγείο του μικρού χωριού Μύρθιος της Κρήτης από την ομάδα Εν δυνάμει

Parallaxi
επτά-μικροί-μαθητές-του-μύρθιου-τιμού-739534
Parallaxi

Η ομάδα Εν δυνάμει τιμάει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Επιλέξαμε να γιορτάσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας τα έργα των 7 μικρών μαθητών και μαθητριών από το δημόσιο νηπιαγωγείο του μικρού χωριού Μύρθιος της Κρήτης. Το χωριό έχει σήμερα 200 κατοίκους. Τα έργα των παιδιών μας συγκίνησαν και έδωσαν ένα διαφορετικό νόημα σε αυτήν την μεγάλη γιορτή της χώρας μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τα μικρά και ανθρώπινα πράγματα αποκτούν μεγάλη σημασία και μας θυμίζουν πως η αξία της ζωής , είναι μοναδική και ανεπανάληπτη και δεν δύναται να μετρηθεί. Η διαδρομή της, θα είναι σχεδόν πάντα άγνωστη, και συναρπαστική .

Ονειρευόμαστε να φτιάξουμε μια χώρα που μας χωράει όλους.

Μια Ελλάδα ανοιχτή, έτοιμη να δεχτεί και να αγαπήσει. Μια Ελλάδα που αγαπά τους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

«Δεν ξέρω την ιστορία όπως οι δάσκαλοι από τα βιβλία. Την ξέρω όπως την λέει ο τόπος και τα τραγούδια του. Η ιστορία είναι άνεμος που την καταλαβαίνεις όταν την ανασαίνεις» ο Θεόφιλος (Έλληνας λαϊκός ζωγράφος).

Σας χαρίζουμε λοιπόν τα έργα των παιδιών που είναι εμπνευσμένα από την μέθοδο ζωγραφικής πορτρέτων της Λωξάνδρας Λούκας (καλλιτέχνιδας με σύνδρομο Down) με θέμα πρόσωπα από τους ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 όπως τα φαντάστηκαν και τα επιμελήθηκαν τα παιδιά με τη βοήθεια των μαμάδων τους, με την πολύτιμη διδασκαλία της νηπιαγωγού Κας Σταυρούλας Καβρουδάκη που παρακολούθησε τα εργαστήρια 1000 ΠΡΟΣΩΠΑ της Ομάδας Εν δυνάμει.

Ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης, ο Μιαούλης και η Μαυρογένους μέσα από τα παιδικά μάτια του Νίκου, του Αντώνη, της Μαλαματένιας, της Ράινας, της Ντορέτας, της Ελιθέας και της Δέσποινας.

Η Μύρθιος είναι χωριό του Δήμου Ρεθύμνου και απέχει 36 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και είναι κτισμένη σε υψόμετρο 200 μ. στους νότιους πρόποδες του όρους Κουρούπα.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα