Ελλάδα

Έρχεται εγκύκλιος για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές στα πανεπιστήμια

Ετοιμάζεται να εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν το τέλος του έτους το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Parallaxi
έρχεται-εγκύκλιος-για-τις-κατ-εξαίρε-356110
Parallaxi
Εικόνα: Σοφία Λαμπρινοπούλου

Εγκύκλιο για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ετοιμάζεται να εκδώσει σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν το τέλος του έτους το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.

Σε αυτή θα υπάρχει μέριμνα για μια σειρά από κατηγορίες φοιτητών που πάσχουν μεταξύ άλλων από σοβαρές παθήσεις και δεν μπόρεσαν να λάβουν μεταγραφή στην κανονική διαδικασία. Ειδικότερα, στην εγκύκλιο θα γίνεται λόγος για μεταγραφές και μετακινήσεις από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο «για αποκλειστικά σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις ή επιγενόμενες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Στο κείμενο για γίνεται επίσης αναφορά για την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων καθώς επίσης και ποια δικαιολογητικά θα απαιτούνται να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους.

Οι αιτήσεις αναμένεται να εξεταστούν από πενταμελή επιτροπή που θα συσταθεί από το υπουργείο στην οποία θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και πρόσωπο από την ιατρική κοινότητα. Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή θα έχουν οι φοιτητές με σοβαρές παθήσεις οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην υπάρχουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με τις παθήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα