Έρχεται βοήθεια από Κύπρο – Τα μέτωπα της φωτιάς αυτή την ώρα

Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας.

Parallaxi
έρχεται-βοήθεια-από-κύπρο-τα-μέτωπα-τ-345076
Parallaxi

Αναχωρεί αποστολή από την Κύπρο για την Αθήνα για να συνδράμει στην κατάσβεση των τεράστιων πυρκαγιών.

Η αποστολή αποτελείται από 60 μέλη πυρόσβεσης, 20 μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 20 δασοπυροσβέστες και 20 μέλη της πολιτικής ‘Αμυνας και θα μεταφερθεί στην Ελλάδα με C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η διευθέτηση για τη συνδρομή των Κύπριων πυροσβεστών έγινε μετά από οδηγίες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής κυβέρνησης Νίκο Τόσκα, εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στις περιοχές Ζεμενό και Θροφάρι του δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Όσον αφορά στα άλλα πύρινα μέτωπα στην ανατολική Κορινθία και συγκεκριμένα στις περιοχές ‘Αγιος Χαράλαμπος, ‘Ανω Καλαμάκι, Γαλότα και Ίσθμια η κατάσταση είναι καλύτερη, αφού οι φωτιές είναι σε ύφεση. Πάντως, στις προαναφερόμενες περιοχές βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν, ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε δύο περιοχές επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στον Αποκόρωνα και αργά τη νύκτα στην περιοχή Κακόπετρος. Και στα δύο σημεία οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Η φωτιά στον Κακόπετρο είναι σε εξέλιξη σε δύσβατη ορεινή περιοχή με χορτολοβαδική κυρίως έκταση. Εκεί επιχειρούν 10 οχήματα, 24 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχε το πρωί και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στην περιοχή του Αποκόρωνα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν και επιχειρούν στο σημείο, μετά από ολονύκτια προσπάθεια έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη φωτιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει δημιουργήσει μεγάλες ζημιές σε υποδομές, φυτικό και ζωικό βασίλειο, ενώ ζημιές υπέστησαν σπίτια και άλλα κτίσματα.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε από την περιοχή του Αγίου Φανουρίου μέχρι και τον δεύτερο κόμβο Βρυσσών παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης καίγοντας και το πευκοδάσος της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΕΔΩ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα