Ελλάδα

Έρευνα για τα χτυπήματα σε Απατζίδη και τον αστυνομικό που έσπασε τζαμαρία

Στη ΓΑΔΑ για να ζητήσει εξηγήσεις η Μαρία Απατζίδη.

Parallaxi
έρευνα-για-τα-χτυπήματα-σε-απατζίδη-κα-610687
Parallaxi

Διοικητική διερεύνηση για δύο περιστατικά που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ερωτηματικά για τη δράση ορισμένων αστυνομικών ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα διερευνηθούν η καταγγελία της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδη αλλά και βίντεο που δείχνει αστυνομικό των ΜΑΤ να σπάει τζαμαρία καταστήματος στα Εξάρχεια και να απαντά προκλητικά στους πολίτες που βρίσκονταν μέσα «ναι είμαι τρελός».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοινώνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχει διαταχθεί η διοικητική διερεύνηση περιστατικών που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου και αφορούν σε καταγγελίες γυναίκας βουλευτή και δικηγόρου, καθώς και σε περιστατικό που αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, όπου εμφανίζεται αστυνομικός να προβαίνει σε θραύση υαλοπίνακα πόρτας.

Επιπρόσθετα, το βιντεοληπτικό υλικό από το περιστατικό θραύσης του υαλοπίνακα, υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση.

Μαρία Απατζίδη: Στη ΓΑΔΑ για να ζητήσει εξηγήσεις

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχτηκε χτύπημα στο μάτι και το χέρι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με στελέχη του κόμματος, για να ζητήσει εξηγήσεις και τα στοιχεία των υπεύθυνων.

Το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του κάνει τονίζει ότι πρόκειται για «απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της ειρηνικής πορείας κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας» η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα Προπύλαια. «Στη διάρκεια της οποίας χτυπήθηκε και το πανό του ΜέΡΑ25 και τραυματίστηκε η ίδια από χτύπημα άνδρα των ΜΑΤ στο πρόσωπό της, ενώ του είχε αναφέρει ότι είναι μέλος του κοινοβουλίου. Παράλληλα, έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, μέλη της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 άνοιξαν πανό ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία, καταγγέλλοντας άλλη μια φορά την απαράδεκτη εκτροπή σε βία από πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. Εξερχόμενη η Μαρία Απατζίδη δήλωσε: «Δεν θα το αφήσουμε έτσι μέχρι οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν», υπογραμμίζει.

Δείτε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ: Αφιονισμένος άνδρας των ΜΑΤ σπάει τζαμαρία και τραυματίζει κοπέλα

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα