Ελλάδα

Έρευνα: Τι πιστεύουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Διενεργήθηκε από την Aboutpeople για λογαριασμό του Eteron.

Parallaxi
έρευνα-τι-πιστεύουν-οι-ελληνίδες-και-ο-819734
Parallaxi

Μεγάλη έρευνα σχετικά με τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, καταγράφει σημαντικά ευρήματα καθώς πάνω από το 50% δηλώνει ότι συμφωνεί με με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

Συγκεκριμένα:

▪Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 55,8% συμφωνεί με τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών. Οι πιο θετικοί είναι οι ψηφοφόροι της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, αλλά αξίζει να σημειωθεί το ότι είναι θετικό το 43,9% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Τελείως αρνητικοί οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες.

▪Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, η εικόνα διαφοροποιείται, αφού διαφωνεί το 54,4% των ερωτηθέντων. Και σ’ αυτήν την ερώτηση όμως είναι πιοι θετικοί οι ψηφοφόροι της Αριστεράς/Κεντροαριστεράς.

▪Η γενική εικόνα των απαντήσεων επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι στη δικαιωματική ατζέντα αναδεικνύονται νέα σημεία αναφοράς για τη διάκριση Αριστεράς/Δεξιάς.

Οι Gerassimos Moschonas και Petros Ioannidis στο κείμενο ανάλυσης της έρευνας επισημαίνουν: “Το πρότυπο που χαρακτηρίζει το σύνολο των απαντήσεων που συνδέονται με τα θέματα πολιτισμικού φιλελευθερισμού/συντηρητισμού επιτρέπει την κατάταξη των εκλογέων των κομμάτων σε ένα νοητό οριζόντιο άξονα πολιτισμικού φιλελευθερισμού – συντηρητισμού σύμφωνα με την παρακάτω σειρά: ΜέΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ελληνική Λύση, Εθνικό Κόμμα-Έλληνες”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα