Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Οι Τουρκοκύπριοι το μόνο θύμα στην Κύπρο»

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Parallaxi
ερντογάν-από-τα-κατεχόμενα-οι-τουρκο-341247
Parallaxi

Αυτή την ώρα αναμένεται στην παραλία των κατεχόμενων Βαρωσίων ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου αναμένεται ο Τούρκος πρόεδρος.

Κατά μήκος της παραλίας των Βαρωσίων, στην περιοχή της Λεωφόρου Κέννεντυ έχουν στηθεί τραπέζια ροτόντες καθώς και ξύλινα τραπεζάκια, όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του προέδρου, ενώ ακριβώς πάνω στην όχθη, έχει διαμορφωθεί ειδικά ο χώρος για την υποδοχή του Ρ.Τ. Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων, που τον συνοδεύουν. Έντονη είναι η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας του κατοχικού καθεστώτος.

Τεράστιες σημαίες, τουρκικές και του κατοχικού καθεστώτος, έχουν αναρτηθεί σε πολυκατοικίες οι οποίες είναι ορατές από το σημείο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στα κατεχόμενα από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και νωρίτερα το μεσημέρι παρέστη σε τελετή στο μνημείο του Τουρκοκύπριου πολιτικού Φαζίλ Κιουτσούκ.

Στη συνέχεια από κ. Ερντογάν παρακολούθησε παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία.

«Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι»

«Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι, τα δικαιώματα των οποίων αγνοούνται εδώ και χρόνια» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ως χώρα εγγυητής, εμείς και η ‘ΤΔΒΚ’ δεν ανεχόμαστε, πλέον, διπλωματικά παιχνίδια» συνέχισε και προειδοποίησε: «Δεν μπαίνουμε σε καμία εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η χώρα μας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν συμμετέχουν με δίκαιο τρόπο και η οποία θα μπορεί να παράγει ειρήνη και σταθερότητα».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Σήμερα υπάρχουν δυο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο»

«Οι Τουρκοκύπριοι ζουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια και ελευθερία, παρά τις πολυάριθμες επιθέσεις που έχουν δεχτεί. Είναι προτεραιότητά μας να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού. Σήμερα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο. Η λύση των δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης βάσει της κυριαρχικής ισότητας» είπε από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν πιστεύει η Νότια Κύπρος (έτσι αποκαλεί τη Δημοκρατία της Κύπρου) ότι θα επιβάλει με τη δύναμη την εξουσία σε εκείνους που ζουν στη Βόρεια Κύπρο και διαμαρτυρηθεί μέσω του προέδρου της σε εκείνους που κάνουν κουμάντο στη Νότια Κύπρο, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει εξαπατηθεί» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Θεσσαλονίκη: Ανάρτησαν πανό για τα Βαρώσια στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – 8 προσαγωγές

Άγνωστοι σκαρφάλωσαν προς στιγμήν στον άγαλμα και κρέμασαν το πανό Πάνο για την φιέστα Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο με …πικνίκ στα Βαρώσια επιχείρησαν να κρεμάσουν άγνωστοι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρ στο πλακόστρωτο της Νέα Παραλίας λγο μετά τις 15:00 της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Άγνωστοι σκαρφάλωσαν προς στιγμήν στον άγαλμα και κρέμασαν το πανό. Άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας και λίγo αργότερα το πανό κατέβηκε. Η Αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές.

Στο Βαρώσι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κάτω από καταρρακτώδη βροχόπτωση έφτασε στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Κυριακής . Ο Τούρκος Πρόεδρος συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και Τούρκους αξιωματούχους.

Παρά τις ευρείες προετοιμασίες που έγιναν, όλοι οι παρευρισκόμενοι περιορίστηκαν στα στέγαστρα του χώρου της περιοχής Λεωφόρου Κέννεντυ, καθώς κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου ξέσπασε καταιγίδα, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε». Προηγήθηκε τελετή στο μνημείο Φαζίλ Κιουτσούκ αλλά και παρέλαση η οποία ολοκληρώθηκε με πτήσεις τουρκικών F-16 που σχημάτισαν την Ημισέλινο.

Κατά την ομιλία του ο Ρ.Τ Ετντογάν αναφέρθηκε στο Βαρώσι λέγοντας ότι το βήμα που έγινε στο Βαρώσι δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα αλλά να διορθώσει τα παλιά προβλήματα.

Για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι «ως εγγυήτρια χώρα δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΈΘΝΟΣ/  iefimerida.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα