Top

Ερωτήματα στον Ζέρβα για τις παραβάσεις στην Παλαιών Πατρών Γερμανού

Απαντήσεις ζητάει το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης από τον Δήμαρχο με επιστολή του.

Parallaxi
ερωτήματα-στον-ζέρβα-για-τις-παραβάσε-879161
Parallaxi
Πηγή: Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ανοιχτή επιστολή προς τον Κωνσταντίνο Ζέρβα αποστέλλει το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης σχετικά με το ζήτημα της κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού που συνεχίζεται. 

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε,

Παρά τις δημόσιες δηλώσεις στελεχών της διοίκησής σας για επιβολή κυρώσεων σε επιχείρηση της Παλαιών Πατρών Γερμανού η κατάληψη κοινόχρηστου χώρου συνεχίζεται.

Σας ρωτάμε αν υπάρχει έγκριση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να επιτρέπεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει κοινόχρηστο χώρο, στον περιβάλλοντα χώρο της πρόσοψης του συγκεκριμένου νεώτερου μνημείου, στον οποίο έχει τοποθετηθεί ογκώδης κατασκευή, η οποία και χρησιμοποιείται κανονικότατα ως χώρος εστίασης.

Σύμφωνα με τον νόμο, μετά την επιβολή των κυρώσεων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει εντός 7 ημερών να κάνει επανέλεγχο και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης να προβεί ΑΜΕΣΑ σε άρση του εξοπλισμού. Έχει τηρηθεί η διαδικασία; Δεν ρωτάμε το αν έχουν εισπραχθεί τα επιβληθέντα πρόστιμα, αυτό αφορά τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Σας απευθύνουμε το ερώτημα καθώς έχει παρέλθει χρόνος πολύ μεγαλύτερος των 7 προβλεπόμενων ημερών. Σε πρόσφατο απολογισμό έγινε αναφορά για ένα μεγάλο αριθμό ελέγχων που έγιναν από την Δημοτική Αστυνομία. Το θέμα είναι αν τηρήθηκε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία, αρμοδιότητα υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Οικονομικών και

  • Επιβλήθηκαν τα πρόστιμα
  • Έγινε επανέλεγχος

ΚΑΙ τρίτον και κυριότερο ΠΟΣΕΣ επιχειρήσεις συμμορφώθηκαν και πόσες άρσεις έγιναν σε όσες δεν συμμορφώθηκαν κι όλα αυτά εντός των προβλεπόμενων από τον νόμο χρόνους;

Εκτός της χρήσης του περιβάλλοντος χώρου του νεώτερου μνημείου, οι υπηρεσίες του Δήμου μάλλον ψευδώς μας απάντησαν ότι θα επανατοποθετηθεί το παγκάκι το οποίο οι υπηρεσίες του Δήμου κατέστρεψαν προς εξυπηρέτηση της επιχείρησης;

Όχι μόνον δεν έγινε αυτό αλλά επιπλέον στο σημείο έχει τοποθετηθεί κατασκευή η οποία περικλείει και εσωκλείει το παρτέρι, μη επιτρέποντας την πρόσβαση των πολιτών σε αυτό αλλά ούτε και την επανατοποθέτηση του παγκακίου.

Θεωρούμε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου οφείλουν να συνεργάζονται μεταξύ των και να είναι ειλικρινείς με τους δημότες. Εν αναμονή των απαντήσεων, ιδιαιτέρως των δικών σας Κύριε Δήμαρχε.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η καταπάτηση του κοινόχρηστου χώρου επί της Π. Π. Γερμανού

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα