Επικαιρότητα

Ερωτηματικά από ρίψη δακρυγόνου από αστυνομικό μέσα στο Πολυτεχνείο

Πέντε συλλήψεις και τραυματισμοί αστυνομικών κατά τα χθεσινά επεισόδια

Parallaxi
ερωτηματικά-από-ρίψη-δακρυγόνου-από-α-936592
Parallaxi

Κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, που σημειώθηκαν λίγη ώρα μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καταγράφεται από την κάμερα του δημοσιογράφου και συνεργάτη της parallaxi Αλέξανδρου Λιτσαρδάκη, αστυνομικός των ΜΑΤ να πετά δακρυγόνο μέσα στο κτίριο της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ και μετά να απομακρύνεται τρέχοντας.

Το περιστατικό συμβαίνει ενώ συνάδελφοι του αστυνομικοί του φωνάζουν να μην το κάνει, κάτι που εκείνος αγνοεί βάζοντας προφανώς σε κίνδυνο τη ζωή όσων βρίσκονται μέσα στο κτίριο εκείνη τη στιγμή και γεννόντας πολλά ερωτηματικά για τη λογική μιας τέτοιας πράξης σε ένα κλειστό χώρο.

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση και φυσικά ο απαιτούμενος διοικητικός έλεγχος από την πλευρά της αστυνομίας.

Χθες τη νύχτα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν 87 συνολικά άτομα από την αστυνομία και πέντε από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν αστυνομικοί.

Δείτε το βίντεο:

Η κατάσταση στην Εγνατία γύρω από το Πολυτεχνείο ήταν για ώρες χαοτική και αποκαταστάθηκε αφού απομακρύνθηκαν τα καμένα έπιπλα και υλικά που είχαν μεταφερθεί εκεί από την Πολυτεχνική Σχολή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα