Ελλάδα

Εθνικές πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο

Η απόφαση πάρθηκε μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές με ποσοστό κοντά στο 9%. 

Parallaxi
εθνικές-πρόωρες-εκλογές-τον-ιούνιο-349354
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μόλις τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στις 30 Ιουνίου. Η απόφαση πάρθηκε μετά την ήττα στις Ευρωεκλογές με ποσοστό κοντά στο 9%.

Θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη των Εθνικών εκλογών.

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού», δήλωσε εισαγωγικά στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας.

Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Δύο δρόμοι υπάρχουν, ο δρόμος της οριστικής εξόδου με τους πολλούς και για τους πολλούς και ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, του ΔΝΤ και των ολιγαρχών. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιό μας για να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει αυτά τα μέτρα και να μην μπορούν όσοι καιροφυλαχτούν να τα πάρουν πίσω.

Το εκλογικό αποτέλεσμα εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή δεν είναι αντάξιο των φιλοδοξιών μας. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και με στρατηγήματα. Δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο της ιδιοτέλειας. Μένω πιστός στις αρχές της αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Η αφοσίωσή μας είναι ηθική υποχρέωση, η ψυχή μας και απαράβατος κανόνας. Κανείς μας δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και ποιον εκπροσωπεί,

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα