Top

Εθνική Λυρική Σκηνή: Παρατράγουδα σε παράσταση για χειρονομία στήριξης της Ουκρανίας

Τι ακριβώς συνέβη.

Parallaxi
εθνική-λυρική-σκηνή-παρατράγουδα-σε-π-891518
Parallaxi

Ενός λεπτού σιγή για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στην Ουκρανία κράτησε στη χθεσινή παράσταση η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία αφιέρωσε κιόλας την εμφάνισή της στην πληγείσα χώρα.

Πάντως η κίνηση αυτή φαίνεται πως δεν άρεσε σε κάποιους.

Τι ακριβώς συνέβη:

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης του Οθέλλου σε σκηνοθεσία Robert Wilson ο Γιάννης Μητράκης, χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εμφανίστηκε με μια σημαία της Ουκρανίας και τόνισε τα παρακάτω:

«Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Γιάννης Μητράκης και είμαι χορευτής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου Ουκρανή. Εδώ και δέκα μέρες η χώρα της μητέρας και των παππούδων μου βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ήθελα να σας πω ότι η αποψινή παράσταση αφιερώνεται στην Ουκρανία και τους κατοίκους της, οι οποίοι ζουν δραματικές στιγμές. Ας γίνει η τέχνη και ο πολιτισμός η φωνή όλων μας για την άμεση λήξη αυτού του πολέμου».

To κοινό καταχειροκρότησε τον χορευτή, όχι όμως και ορισμένα άτομα από την χορωδία.

Στο διάλειμμα περί τα 15 άτομα από την χορωδία ανέβηκαν στη σκηνή και εξέφρασαν την εναντίωσή τους με την κίνηση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου και διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν ερωτήθηκαν από την διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για αυτή την κίνηση.

Ακολούθησε γιουχάρισμα του κοινού προς την χορωδία.

Το συμβάν έληξε με τον τενόρο Αλεξάντρς Αντονένκο που επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα. 

Ο ίδιος είπε “Ι am Ukrainian” και αποθεώθηκε από το κοινό.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα