Top

H Ευρώπη ξεκίνησε επίσημα τα lockdown-450.000 κρούσματα σε μια μέρα

Σαρωτική πλέον η επέλαση της πανδημίας στο δυτικό ημισφαίριο

Parallaxi
h-ευρώπη-ξεκίνησε-επίσημα-τα-lockdown-450-000-κρούσμ-673917
Parallaxi

H εικόνα της πανδημίας στον κόσμο σήμερα

Η εικόνα την ίδια ώρα χθες

Ευρώπη και Βόρεια Αμερική να μάθουν από την Ασία για την Covid-19

Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ασιατικών κρατών εμμένοντας στα μέτρα κατά της Covid-19 και θέτοντας σε καραντίνα οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή με άτομα που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, είπε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η περιοχή της Ευρώπης του ΠΟΥ, που συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία, κατέγραψε 8.500 θανάτους την περασμένη εβδομάδα και οι μισές από τις χώρες βλέπουν αύξηση 50% των κρουσμάτων, δήλωσε ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος επιστήμονας του ΠΟΥ για τη διαχείριση εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Τους τελευταίους μήνες, οι αρχές στην Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα μείωσαν τη διασπορά ανιχνεύοντας τα κρούσματα, απομονώνοντάς τα και επιβάλλοντας καραντίνα στις επαφές τους, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Οι πληθυσμοί τους επέδειξαν «υψηλότερα επίπεδα εμπιστοσύνης» στις κυβερνήσεις τους, που διατήρησαν τα μέτρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Με άλλα λόγια, πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού και την ξεπέρασαν και συνέχισαν να τρέχουν, διότι γνώριζαν ότι ο αγώνας δεν είχε τελειώσει, η γραμμή του τερματισμού ήταν εσφαλμένη. Πάρα πολλές χώρες όρισαν μια φανταστική γραμμή τερματισμού και όταν την πέρασαν, αυτό ενδεχομένως να επιβράδυνε ορισμένες από τις ενέργειές τους», σημείωσε ο Ράιαν.

«Οι χώρες στην Ασία, τη νότια Ασία, τον δυτικό Ειρηνικό, που, κατά την άποψή μου, ήταν επιτυχημένες, συνέχισαν αυτές τις ενέργειες-κλειδιά», πρόσθεσε.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προέτρεψε τις αρχές να επιμείνουν στη μάχη εναντίον του ιού, που έχει προσβάλει 40 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει σκοτώσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

«Γνωρίζω ότι υπάρχει κόπωση, όμως ο ιός έδειξε ότι όταν στρέφουμε αλλού το βλέμμα μας, μπορεί να εκτιναχθεί ξανά με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να απειλήσει νοσοκομεία και συστήματα υγείας», προειδοποίησε ο Τέντρος.

Η χρήση μαριχουάνας στο lockdown – Τους κανόνες εξηγεί ο υπουργός στους Ολλανδούς

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα απευθυνόμενη στους βουλευτές ότι μπορούν να χαλαρώσουν, καθώς δεν χρειάζονται επιπλέον κανόνες αποτροπής για κατοχή και χρήση κάνναβης σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση διέταξε ένα μερικό lockdown στις 13 Οκτωβρίου, κλείνοντας εστιατόρια και απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ και μαριχουάνας μετά τις 20:00 το βράδυ.

Ωστόσο, το κοινοβούλιο, με την προοπτική ότι οι κανόνες για τους καπνιστές μαριχουάνας ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι πιο χαλαροί από αυτούς που ισχύουν για τους καταναλωτές αλκοολούχων ποτών, πέρασε ένα ψήφισμα δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι το κάπνισμα μαριχουάνας και χασίς σε δημόσιους χώρους δεν θα είναι ανεκτό σε δημόσιους χώρους μεταξύ 20:00 το βράδυ και 7:00 το πρωί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φερντ Γκραπερχάους με επιστολή του προς το κοινοβούλιο αναγνώρισε ότι οι βουλευτές μπορεί να είναι ελαφρώς μπερδεμένοι από την πολυπλοκότητα των υφιστάμενων νόμων και πρακτικών της χώρας.

Σύμφωνα με την ολλανδική νομοθεσία, η κατοχή μαριχουάνας παραμένει τεχνικά παράνομη, εξήγησε ο Γκραπερχάους στην επιστολή του αυτή. Παρόλο που η αστυνομία συνήθως δεν επιβάλλει τον νόμο σε άτομα που κατέχουν λιγότερο από πέντε γραμμάρια, έχει την δικαιοδοσία να το πράξει.

Σύμφωνα με την πολιτική ανοχής της Ολλανδίας, η μαριχουάνα πωλείται ανοιχτά σε καφετέριες γνωστές ως «coffee shops».

Όμως, τα μέτρα της 13ης Οκτωβρίου καθόριζαν ήδη το κλείσιμο καφετεριών και εστιατορίων εξαιρώντας τη λειτουργία υπηρεσιών παράδοσης φαγητού σε πακέτο και ότι θα απαγορεύονταν μετά τις 20:00 το βράδυ οι πωλήσεις αλκοόλ, μαριχουάνας και χασίς.

Επιπλέον, έγραψε ο Γκραπερχάους, απαγορεύονται προσωρινά οι συγκεντρώσεις περισσότερων από τεσσάρων ατόμων. Αυτό διασφαλίζει ότι η αστυνομία μπορεί να διαλύσει ένα απείθαρχο πλήθος καπνιστών μαριχουάνας – εάν σχηματιστεί ένα τέτοιο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Έτσι, τα αιτήματα αυτού του ψηφίσματος μπορεί να ικανοποιηθούν με τη χρήση των υπαρχουσών κανονισμών και νόμων», εξήγησε ο υπουργός.

Περισσότερα από 100.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πορτογαλία

Τα 100.000 ξεπέρασαν τη Δευτέρα τα κρούσματα νέου κορωνοϊού στην Πορτογαλία, με σχεδόν 2.000 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ημέρες αφότου επιβλήθηκαν νέα αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας.

«Η κόπωση όλων είναι νόμιμη, όμως δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την αποτυχία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αντόνιο Σάλες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Εξακολουθούμε να εξαρτιόμαστε ο ένας από τον άλλο και η επιτυχία μας είναι η επιτυχία της Πορτογαλίας», συμπλήρωσε.

Η χώρα, με πληθυσμό λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε την Παρασκευή 2.608 κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων σε μία ημέρα μετά την έναρξη της πανδημίας.

Η Πορτογαλία μετρά πλέον συνολικά 101.860 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 2.198 θανάτους.

Οι συναθροίσεις περιορίζονται στους 5 ανθρώπους, στους γάμους μπορούν να παραστούν το μέγιστο 50 άνθρωποι, τα πανεπιστημιακά πάρτι απαγορεύονται και επιβάλλονται αυστηρότερες κυρώσεις σε όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν τα μέτρα.

Οι Αρχές έχουν επανειλημμένως πει ότι θα είναι αφόρητο για την οικονομία της χώρας να κλείσει ξανά, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του λοκντάουν των έξι εβδομάδων τον Μάρτιο.

«Με κάθε κόστος, προσπαθούμε να μην επιβάλουμε καραντίνα», υπογράμμισε ο Σάλες.

Γερμανία: 6.868 κρούσματα κορωνοϊού και 47 θάνατοι σε 24 ώρες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 6.868 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 373.167, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 47 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 9.836, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 ζητάει η Λομβαρδία από την ιταλική κυβέρνηση

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, πρόκειται να ζητήσει επίσημα από την κυβέρνηση Κόντε να επιβληθεί στην περιοχή αυτή της βόρειας Ιταλίας απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ.

Η απαγόρευση αυτή, αν η κυβέρνηση δώσει την συγκατάθεσή της, αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Πέμπτη, για τις βραδινές ώρες από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Το αίτημα, όπως διαρρέει, αντιμετωπίζεται θετικά από τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και οφείλεται στην συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Λομβαρδίας την τελευταία εβδομάδα.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια, με πρωτεύουσα το Μιλάνο θα ζητήσει επίσης από την ιταλική κυβέρνηση να μένουν κλειστά τα σαββατοκύριακα και όλα τα εμπορικά κέντρα.

Nέο lockdown στην Ιρλανδία

Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ιρλανδίας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη θα τεθεί εκ νέου σε περιορισμό, για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, με την Ιρλανδία να γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που προχωρά εκ νέου σε ένα τέτοιο βήμα, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της Μίχαελ Μάρτιν.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής, ο περιορισμός της λειτουργίας εστιατορίων και παμπ σε takeaway, με τους πολίτες να μην επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτή τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρτιν, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών – επίπεδο 5 – για έξι εβδομάδες.

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά την το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά.

Premier League: Οκτώ κρούσματα κορωνοϊού στον τελευταίο γύρο τεστ

Η Premier League ανακοίνωσε την εύρεση οκτώ θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στον τελευταίο γύρο των τεστ για COVID-19, που διεξήχθησαν σε παίκτες και προσωπικό την περασμένη εβδομάδα. H Λίγκα γνωστοποίησε ότι τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά θα τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

«Η Premier League επιβεβαιώνει ότι το διάστημα 12 με 18 Οκτωβρίου συνολικά 1.575 ποδοσφαιριστές και προσωπικό συλλόγων υποβλήθηκαν σε τεστ για COVID-19. Από τα αποτελέσματα προέκυψαν οκτώ θετικά κρούσματα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Συνολικά 42 άτομα έχουν διαγνωστεί θετικά σε επτά γύρους δοκιμών.

Ξεπέρασαν τους 220.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Δευτέρα τους 220.000, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με τη σχολή αυτή ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη, οι νεκροί εξαιτίας του COVID-19 είχαν φθάσει τους 220.020 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 είχαν ξεπεράσει τα 8,2 εκατομμύρια.

Τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων έχει καταγράψει η Νέα Υόρκη (33.366 νεκροί), ακολουθούμενη από το Τέξας (17.468 θάνατοι). Καλιφόρνια, Νιού Τζέρζι και Φλόριντα έχουν ξεπεράσει τους δεκαέξι χιλιάδες νεκρούς η καθεμιά, ενώ πάνω από επτά χιλιάδες θύματα έχουν ανακοινωθεί σε Μασαχουσέτη, Ιλινόι, Πενσιλβάνια, Τζόρτζια και Μίσιγκαν.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, με τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων και μολύνσεων στον κόσμο. Τους αναλογεί το 20% των θανάτων σε όλο τον πλανήτη. Ξεπέρασαν τα ορόσημα των 100.000 θανάτων την 27η Μαΐου και των 200.000 την 22η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση που έδωσε στη δημοσιότητα το Institute for Health Metrics and Evaluation του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 στη χώρα αναμένεται να πλησιάζουν τους 390.000.

Πλησιάζουν τους 10.000 οι θάνατοι στον Καναδά

Στον Καναδά, που πλήττεται με σφοδρότητα από το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεπεράστηκε χθες το όριο των 200.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 πλησιάζουν τους 10.000, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τις υπηρεσίες υγείας των επαρχιών που συγκεντρώνουν καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Περίπου το 80% των κρουσμάτων και πάνω από το 90% των θανάτων έχουν καταγραφεί στις δύο μεγαλύτερες επαρχίες της χώρας, το Οντάριο και κυρίως το Κεμπέκ, επίκεντρο της πανδημίας αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στην καναδική επικράτεια τον περασμένο Μάρτιο.

Χθες Δευτέρα το απόγευμα ο Καναδάς κατέγραφε 200.039 κρούσματα και 9.772 θανάτους, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνουν τα δημόσια δίκτυα CBC/Radio-Canada και CTV.

Μολαταύτα, η χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της πέντε φορές λιγότερα κρούσματα απ’ ό,τι οι γειτονικές ΗΠΑ και περίπου 2,5 φορές λιγότερους θανάτους.

Οι Αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι τα σύνορα με τις ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά για τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις ως τουλάχιστον την 21η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στο Οντάριο και στο Κεμπέκ, το δεύτερο κύμα της πανδημίας οδήγησε ξανά στο κλείσιμο για αρκετές εβδομάδες των μπαρ, των αιθουσών των εστιατορίων, των μουσείων, των χώρων θεάματος και των κλειστών γυμναστηρίων.

Εξάλλου, στο Κεμπέκ απαγορεύεται στους πολίτες να υποδέχονται περισσότερους από έναν συγγενή στα σπίτια τους ως την 28η Οκτωβρίου, επί ποινή υψηλών χρηματικών προστίμων.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στο Οντάριο, ο Νταγκ Φορντ, συνέστησε τα παιδιά να «αποφύγουν να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα» για να ζητούν κεράσματα στην παραδοσιακή γιορτή Χάλογουιν την 31η Οκτωβρίου στις πόλεις που πλήττονται περισσότερο, όπως το Τορόντο ή η Οτάβα.

Λίγο-πολύ παντού, οι Αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να αποτρέψουν τον κορεσμό των νοσοκομείων, που δοκιμάστηκαν σκληρά την άνοιξη, καθώς ο αριθμός των εισαγωγών ανθρώπων «σοβαρά άρρωστων» συνεχίζει να αυξάνεται, υπογράμμισε χθες η Δρ. Τερέζα Ταμ, επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας του Καναδά.

Ο Καναδάς καταγράφει κατά μέσον όρο 2.280 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 20 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 την ημέρα, αριθμούς ανησυχητικά αυξημένους σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, μετά την έλευση του φθινοπώρου.

Περίπου το 2,4% των κατά μέσον όρο 77.000 τεστ που γίνονται κάθε εβδομάδα στον Καναδά έχουν θετικό αποτέλεσμα.

171 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 171 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 3.699 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 86.338 νεκρούς επί συνόλου 854.926 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ωστόσο στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των μολύνσεων μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των καταγεγραμμένων, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

Κολομβία: Αύξηση των επιθέσεων εναντίον του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Οι επιθέσεις σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού αυξήθηκαν στην Κολομβία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, με 242 περιπτώσεις να καταγράφονται από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο, τον υψηλότερο αριθμό της τελευταίας εικοσαετίας, στηλίτευσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας.

Οι επιθέσεις αυτές κατέγραψαν «άνοδο 63% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο» του 2019, όταν είχαν καταγραφεί 148 τέτοιες ενέργειες, διευκρίνισε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι Aρχές της Κολομβίας χαρακτηρίζουν επιθέσεις από τις απειλές ως τις διακρίσεις και τους τραυματισμούς μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και την παρακώλυση της προσφοράς φροντίδας σε ασθενείς.

Περίπου το «38% των περιπτώσεων επιθέσεων εναντίον εργαζομένων στον τομέα υγείας» συνδέεται «με την πανδημία» του κορωνοϊού, πρόσθεσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, γιατροί, νοσοκόμοι, πληρώματα ασθενοφόρων, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό έχουν «κατηγορηθεί για ιατρική αμέλεια ή υφίστανται διακρίσεις διότι θεωρούνται πηγές μόλυνσης».

Μέσα στους εννέα μήνες αυτούς εξάλλου «αυξήθηκαν οι ενέργειες» ένοπλων οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από τη διακίνηση ναρκωτικών εναντίον ιατρικών αποστολών σε παραμεθόριες περιοχές.

Η Κολομβία βιώνει αναζωπύρωση της βίας, ειδικά στις περιφέρειες που γειτονεύουν με τη Βενεζουέλα και τον Ισημερινό, παρά τη συμφωνία ειρήνης του 2016 με την πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Διάφορες ένοπλες ομάδες συγκρούονται για τον έλεγχο των άλλοτε οχυρών των μαρξιστών ανταρτών, η οργάνωση των οποίων μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου επιβάλλονταν περιοριστικά μέτρα από την 25η Μαρτίου ως την 1η Σεπτεμβρίου, πλησιάζει το ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ οι νεκροί εξαιτίας του COVID-19 έχουν φθάσει τους 29.102 από την 6η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν η πρώτη περίπτωση μόλυνσης, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

Αργεντινή: Στους 26.718 οι νεκροί – Περισσότερα από 1 εκατ. τα κρούσματα

Η Αργεντινή έγινε η πέμπτη χώρα στον κόσμο όπου ξεπεράστηκε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της λατινοαμερικάνικης χώρας χθες Δευτέρα.

Πρόκειται για μακράν τη μικρότερη χώρα όπου ξεπερνιέται αυτό το επίπεδο, καθώς η εξάπλωση του ιού επιταχύνθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 12.982 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 451 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού έφθασε έτσι τους 26.718 νεκρούς επί συνόλου 1.002.662 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ξεπέρασαν τους 154.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 15.383 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 271 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει πλέον καταγράψει πάνω από 5,2 εκατομμύρια μολύνσεις από τον κορωνοϊό, ενώ ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 154.176 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα

Για δεκαεννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα έως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα έκανε λόγο σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, από 13 ημερησίως τα προηγούμενα τρία 24ωρα, διευκρινίζοντας πως όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην επικράτεια.

Εντοπίστηκαν 24 ασυμπτωματικοί φορείς, όλοι τους σε πύλες εισόδου στη χώρα, αν και η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τις περιπτώσεις αυτές στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας του COVID-19.

Ακόμη 10 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 258 ασθενείς, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά, έχουν αποθεραπευθεί 80.812 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 — ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν παραμένει αμετάβλητος από την άνοιξη — επί συνόλου 85.704 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα