Ελλάδα

Εύβοια: Σε ετοιμότητα για εκκένωση οι κάτοικοι στο Ψαροπούλι

Οι φλόγες έφθασαν σε Μονοκαρυά και Βασιλικά.

Parallaxi
εύβοια-σε-ετοιμότητα-για-εκκένωση-οι-κ-798032
Parallaxi
Πηγή εικόνας: egnomi.gr

Ακόμη μια πολύ δύσκολη νύχτα για κατοίκους και πυροσβέστες στην Εύβοια. Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει από άκρη σε άκρη το βόρειο τμήμα.

Οι φλόγες έφθασαν σε Μονοκαρυά και Βασιλικά, ενώ απειλείται ο οικισμός Ψαροπούλι. Ολονύχτια μάχη θα δοθεί για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης ώστε να μην φθάσει το πύρινο μέτωπο στην Ιστιαία.

Στις φλόγες παραδόθηκε η Μονοκαρυά, ενώ η φωτιά πλησιάζει και το Ψαροπούλι, το λιμάνι των Βασιλικών.

Οι φλόγες έφθασαν στα Βασιλικά ενώ στο λιμάνι του οικισμού Ψαροπούλι υπάρχουν φέριμποτ που θα μεταφέρουν κατοίκους που παραμένουν για να δώσουν μάχη στο μέτωπο. Έχουν επιβιβαστεί περίπου 30 άτομα τα οποία θα μεταφερθούν στη Σκιάθο καθώς η πύρινη λαίλαπα πλησιάζει το Ψαροπούλι. Το συγκεκριμένο μέτωπο στα Βασιλικά είναι μεγάλο σε ακτίνα ενώ ευτυχώ αυτή την ώρα δεν φυσούν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το in.gr, η μάχη με το πύρινο μέτωπο δείχνει να είναι άνιση: Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη του νομού και κινείται τόσο προς το Βορρά όσο και προς το Νότο και πλέον βασικός στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωσή της προς το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων. Αλλά και να μην κινδυνεύσει η Ιστιαία και το υπόλοιπο του βόρειου τμήματος στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα egnomi.gr, υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα: Το ένα από Καλύβια προς Δαφνούσα και το δεύτερο κινείται απειλητικά προς Καντήλι. Ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήλωσε εξοργισμένος για ακόμη μία φορά ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και πρέπει να είναι συνεχώς παρόντα τα εναέρια μέσα.

«Πρέπει να δουν σοβαρά το μέτωπο, διαφορετικά θα καεί όλη η Εύβοια. Το πρωί θα φτάσει η φωτιά στα Πολιτικά, αν δεν ενεργοποιηθούν μεγάλες εναέριες δυνάμεις. Στο Σπαθάρι έσωσαν οι νέοι το χωριό, όπως και το ίδιο συνέβη σε άλλα χωριά. Το βράδυ του Σαββάτου ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες από τις επίγειες δυνάμεις, αλλά αυτό δεν επαρκεί».

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Αττική- Κρίσιμη νύχτα στην Εύβοια

Βασικός στόχος πια είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση της πυρκαγιάς προς το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.Ηδη στο Σπαθάρι οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με κατοίκους για να σώσουν ό,τι σώζεται, ενώ νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στις Ροβιές το μεσημέρι του Σαββάτου και το απόγευμα η φωτιά επισκέφθηκε ξανά το Σπαθάρι και το Μετόχι.

Αν η πυρκαγιά περάσει από το Καντήλι, θα συναντήσει νέο πευκοδάσος, δηλαδή πρόσφορο έδαφος για να επεκταθεί περαιτέρω προς το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα