Top

Εύβοια: Βίντεο από την διάσωση οικογένειας τουριστών – Υποχώρησε οδόστρωμα στο Χαλάνδρι

Οι τελευταίες εξελίξεις της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Parallaxi
εύβοια-βίντεο-από-την-διάσωση-οικογέν-831510
Parallaxi
Εικόνα: SOOC

Εύβοια: Βίντεο ντοκουμέντο από την δραματική διάσωση οικογένειας τουριστών

Συγκλονίζει το βίντεο της διάσωσης οικογένειας Γερμανών τουριστών από ορμητικά νερά που εισέρρευσαν από την κακοκαιρία Μπάλλος εντός παραθεριστικής κατοικίας στα Στύρα Εύβοια.

Στο βίντεο αποτυπώνονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής να απεγκλωβίσουν την πενταμελή οικογένεια που βρισκόταν εντός της κατοικίας. Στο βίντεο καταγράφεται πυροσβέστης να έχει δεθεί με σχοινί προκειμένου να προφυλαχθεί και ο ίδιος προσπαθώντας να περάσει στην απέναντι πλευρά ενώ τα ορμητικά νερά ρέουν με μορφή χείμαρρου.

Συνάδελφοι του βρίσκονται στην άλλη άκρη του σχοινιού. Αφού δένεται με το σχοινί ο πυροσβέστης, καταβάλλοντας την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, κρατώντας ακόμη και κλαδιά καταφέρνει να φτάσει στην άλλη άκρη. Η επιχείρηση στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

Υποχώρησε οδόστρωμα στο Χαλάνδρι

Την υποχώρηση του οδοστρώματος στην περιοχή του Χαλανδρίου, είχε ως αποτέλεσμα η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάλλος. Όπως αναφέρει η Τροχαία, λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος, έχει ήδη διακοπή η κυκλοφορία στην οδό Παπανικολή στο ρεύμα προς Χαλάνδρι από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ζαν Μωρεάς.

Η σφοδρή κακοκαίρια που έπληξε ιδιαιτέρως την Αττική είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιφέρεια.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ τα οχήματα των οδηγών έμειναν επί ώρα ακινητοποιημένα στους δρόμους. Πριν από ένα 24ωρο η κυκλοφορία των οχημάτων, εξαιτίας της κακοκαιρίας, είχε ξανά διακοπεί σε σημεία του Χαλανδρίου.αλλά και της Νέας Χαλκηδόνας και Κερατέας.

Αθήνα: Κατέρρευσε δεύτερο μπαλκόνι στην Μεταμόρφωση

Μεγάλες καταστροφές αφήνει πίσω της στην Αθήνα η κακοκαιρία Μπάλλος, η οποία χτυπά την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Μετά την πτώση μπαλκονιού στο Χαλάνδρι, έπεσε και δεύτερο μπαλκόνι σπιτιού στην Αττική, αυτή τη φορά στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Το ευτυχές είναι ότι ούτε αυτή τη φορά τραυματίστηκε κάποιος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το μπαλκόνι έπεσε στο πεζοδρόμιο όμως κανένας δεν περνούσε από το σημείο. Ωστόσο, από την πτώση της κατασκευής σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία, ενώ στην περιοχή καθώς έντονη βροχή ξεσπά κατά διαστήματα.

Τα περισσότερα χιλιοστά βροχής έπεσαν σε Πατήσια, Αμπελόκηπους και Περιστέρι

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» δείχνει να έχει απομακρυνθεί από την Αττική, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή την ώρα εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη κλειστή είναι η Εθνική Οδός στο ύψος της Ρεντίνας.

Πού έπεσε η περισσότερη βροχή στην Αττική

Σύμφωνα με το Meteo, επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική από την κακοκαιρία «Μπάλλος», φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν πληθώρα προβλημάτων στην πόλη των Αθηνών. Στον χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική, τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς και τα περιγράμματα των περιοχών που κάηκαν στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Όπως φαίνεται σε αυτόν, το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά). Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά.

Δείτε τον αποκαλυπτικό χάρτη

Εντυπωσιακή εικόνα με το επιβλητικό shelf cloud πάνω από τη Ρόδο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα δίνει και κάποιες εντυπωσιακές εικόνες, όπως ένα shelf cloud που καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής (15/10) στη Ρόδο.

Το επιβλητικό γιγάντιο σύννεφο «κάλυψε» τον ουρανό στο σμαραγδένιο νησί, δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό. Ο φακός «έπιασε» το θέαμα και το Meteo.gr το δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Όσον αφορά το shelf cloud, ορίζεται το σύννεφο που βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας, ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα.

Κρήτη: Το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στο νησί της Κρήτης η κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία κορυφώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/10), με ισχυρούς ανέμους και μεγάλα ύψη βροχής.

Ισχυρή νεροποντή έπληξε νωρίς τα ξημερώματα την Ανατολική Κρήτη. Τα έντονα φαινόμενα διήρκεσαν αρκετή ώρα και προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα σε περιοχές όλου του νησιού.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα εκδηλώθηκαν μπουρίνια και καταιγίδες, με δεκάδες κεραυνούς στον ουρανό της Κρήτης, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα, ωστόσο προκλήθηκαν και προβλήματα, αφού τέθηκαν εκτός λειτουργίας κολόνες οδοφωτισμού.

Η ένταση του φαινομένου έως και τις 5 το πρωί ήταν πρωτοφανής, ευτυχώς χωρίς να καταγράφονται εκτεταμένα προβλήματα.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία υπήρξαν κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται περιφέρεια και δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν για μια ακόμη φορά μεγάλα προβλήματα από κατολισθήσεις σε χωριά του Δήμου Φαιστού, στις Καμάρες και τα Βορίζια.

Έβρος: Σε ετοιμότητα ο νομός ενόψει κακοκαιρίας «Μπάλλος»

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ενόψει της προβλεπόμενης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιδείνωσης του καιρού από απόψε στην περιοχή της Θράκης, η Π.Ε. Έβρου αλλά και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες ιδίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ως εκ τούτου συνιστάται οι πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων
  • Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή με όχημα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, καθώς και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους.

Πηγή: ANT1 / skai.gr / ethnos.gr / ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα