Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε συμμορία που κατηγορείται για 30 κλοπές καταστημάτων και 8 οχημάτων

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Parallaxi
εξαρθρώθηκε-συμμορία-που-κατηγορείτ-932400
Parallaxi

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου συμμορία που κατηγορείται ότι διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα διαφόρων περιοχών της Αττικής.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 30 διαρρήξεις – κλοπές καταστημάτων, 8 κλοπές οχημάτων, καθώς και ληστεία που φέρεται να διέπραξε σε βάρος ανηλίκων.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο νεαροί 19 και 17 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο μέλη της συμμορίας ίδιας ηλικίας, με τον δεύτερο 19χρονο να είναι φυλακισμένος.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας επιδείκνυαν τη λεία τους σε αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε βάρος των κατηγορούμενων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συγκρότηση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε διαρρήξεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και σούπερ μάρκετ, ενώ αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μάλιστα, επέλεγαν να «χτυπούν» τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί από διερχόμενους.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της εγκληματικής δράσης της συμμορίας αποτελούν οι διαδοχικές κλοπές σε σύντομο χρονικό διάστημα της ίδιας ημέρας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι φερόμενοι ως δράστες μετέβαιναν στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει με κλεμμένα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Τα μέλη της συμμορίας, που έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη για ανάλογα αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα