Ελλάδα

Εύβοια: Επεισόδια με Ρομά στην Χαλκίδα για τον 16χρονο Κ. Φραγκούλη

Έκαψαν λάστιχα και κάδους απορριμμάτων

Parallaxi
εύβοια-επεισόδια-με-ρομά-στην-χαλκίδα-947711
Parallaxi

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη της Χαλκίδας. Ο  θάνατος του 16χρονου, που πυροβόλησε αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ένταση από τους Ρομά κατά της αστυνομίας.

Ρομά στην περιοχή Καμάρες άναψαν φωτιές και συγκεντρώθηκαν προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 16χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου τριάντα άτομα Ρομά έκαψαν λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Δείτε βίντεο με τα επεισόδια στην Χαλκίδα:

Νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έστειλε γραπτή εντολή στην αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας στην οποία γίνεται λόγος για έκτακτους, σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους με τους οποίους άπαντες τίθενται σε γενική επιφυλακή. Ειδικότερα όσα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται στην Εύβοια, τα οποία είναι κοντά σε καταυλισμούς Ρομά έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Η εντολή απευθύνεται, μάλιστα, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους συνοριακούς φύλακες και τους ειδικούς φρουρούς. «Γνωρίζεται ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετικώς και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες Υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Την εντολή υπογράφει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Πηγή: evima.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα