Top

Φωτιά Αττική: Δύσκολη θα είναι η νύχτα για τα Βίλια

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου.

Parallaxi
φωτιά-αττική-δύσκολη-θα-είναι-η-νύχτα-γ-801844
Parallaxi
Στιγμιότυπο βίντεο

Εκκενώνεται και άλλος οικισμός λόγω της πυρκαγιάς στα Βίλια, όπου αναμένεται δύσκολη νύχτα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Με μήνυμα που εστάλη πριν λίγο από 112, οι κάτοικοι της Βενίζας καλούνται να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα.

Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις και περιουσίες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην πυρκαγιά στα Βίλια επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Καλύτερη εικόνα στην Λαυρεωτική – Συνεχίζονται οι προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου

Επικίνδυνες διαστάσεις δυστυχώς πήρε και η φωτιά που ξέσπασε, αρχικά σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια και σε πευκόφυτη έκταση εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, πάνω από τον οικισμό Μαρκάτι.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σύντομα και προκάλεσε ζημιές σπίτια, προς όλες τις πλευρές ενώ έχει εισχωρήσει και εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου. Εξαιτίας αυτών των συνθηκών δόθηκε εντολή για την εκκένωση τριών οικισμών στις περιοχές Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος.

Φόβοι που εξέφρασε νωρίτερα ο Δήμαρχος της περιοχής για αγνοούμενη ηλικιωμένη, δεν επιβεβαιώθηκαν από την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή πνέουν επίσης δυνατοί άνεμοι και γίνεται τεράστια προσπάθεια να μπορέσουν από την Πυροσβεστική να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο το μέτωπο πριν πέσει το σκοτάδι. Αυτή την στιγμή πάντως σε γενικές γραμμές το μέτωπο παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα αλλά όχι σε βαθμό εφησυχασμού.

Επιχειρούν, 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 11 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και 2 Ε/Π από τη Ρωσία. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Παλαιά Λ. Κερατέας-Λαυρίου από την Γέφυρα Αδάμ, στην Λ. Λαυρίου-Καμαρίζης από την περιοχή των εργατικών κατοικιών προς τον οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο, στην Λ. Λαυρίου-Καμαρίζης από τον οικισμό Συντερίνα προς τον οικισμό Άγιο Κωνσταντίνο και στην Λ. Λαυρίου και Παλαιά Λ. Λαυρίου.

Δείτε βίντεο από νωρίτερα:

Πηγή: skai.gr / news247.gr

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα