Top

Φωτιά Μεσσηνία: Σε πύρινο κλοιό η περιοχή – Έκλεισε η Εθνική Οδός στην Τσακώνα

Καίγονται με αμείωτη ένταση περιοχές του δήμου Οιχαλίας.

Parallaxi
φωτιά-μεσσηνία-σε-πύρινο-κλοιό-η-περιο-797379
Parallaxi
Εικόνα eleftheriaonline.gr

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Μεσσηνία, με το πιο επικίνδυνο από τα μέτωπα της φωτιάς να συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση περιοχές του δήμου Οιχαλίας στην Άνω Μεσσηνία.

16:44 

Ανω Μεσσηνία: Ξανά οι φλόγες γύρω από το Καρνάσι – Εκκενώνεται το Δασοχώρι

Μετά το χθεσινό καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς από το Καρνάσι και τα καμένα σπίτια, οι φλόγες έχουν κυκλώσει ξανά το χωριό.

Οι άνεμοι οδήγησαν ξανά την πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και του Δασοχωρίου, ενώ πολύ δύσκολη είναι εδώ και ώρα η κατάσταση και στα κοντινά χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης.

Εικόνα eleftheriaonline.gr

Στη γέφυρα της Τσακώνας, στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας, η εθνική οδός έκλεισε από αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει την περασμένη Τρίτη στη Μεσσηνία. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στις δύο εθνικές οδούς, Παλιά και Νέα.

Έκκληση για περισσότερα εναέρια έκανε μέσω του Open TV ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μικρή αναζωπύρωση

Μικρή αναζωπύρωση στο Καρναβάλι, αλλά ελέγχεται. Στο Βλαχόπουλο παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση. Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τους ανέμους. Οι Χράνοι Αρκαδίας δεν κινδυνεύουν άμεσα τώρα, έχει περάσει η φωτιά σ’ έναν λόγγο. Ρίψεις από αέρος για να ελεγχθεί το μέτωπο.

Η φωτιά συνεχίζει ανεξέλεγκτη το καταστροφικό της έργο και μάλιστα το βράδυ πέρασε και στον νομό Αρκαδίας, όπου απείλησε τα χωριά Ίσαρη, Βάστα και Χράνους τα οποία εκκενώθηκαν.

Πληροφορίες: ethnos.gr / news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα